Anlık Bildirim

Tim Cook, Apple CEO'su olarak 10 yılı geride bıraktı: Steve Jobs'tan sonra başarılı oldu mu?

Tam on yıl önce Steve Jobs, Steve Wozniak ile kurduğu Apple'ın CEO'luğundan istifa etti ve resmi olarak Tim Cook'u yeni başkan olarak atadı.

Tim Cook, Apple CEO'su olarak 10 yılı geride bıraktı: Tam Boyutta Gör

Tim Cook, Jobs'un pankreas kanseriyle savaştığı ve şirketin geleceğinin belirsiz göründüğü çalkantılı bir dönemde Apple'ın CEO'luğunu devraldı. Şirketin yeni başkanına hemen birçok soru geldi ve bunların en önemlileri şunlardı: Jobs'un izinden mi gidecek yoksa Apple'ın gelişimine ilişkin kendi vizyonunu mu uygulayacak?

Steve Jobs'ın mirasını yüceltti

Cook, CEO olduktan sadece bir gün sonra tüm çalışanlarına Apple'ın değişmeyeceğine dair bir mektup gönderdi. Şirketin başkanı olarak Tim'in liderliğinde piyasaya sürülen ilk cihaz 2011 yılında iPhone 4S modeliydi ve cihazın geliştirilmesi Steve Jobs tarafından yönetilmişti.

Tamamen Tim Cook liderliğinde geliştirilen ilk akıllı telefon ise 2012 yılında iPhone 5 oldu. Cihaz, Apple'ın ilk kez ekranın boyutunu büyüttüğü ve gövdeyi çok ince yaptığı için iPhone tarihinde bir dönüm noktası oldu.

Tim Cook, Apple CEO'su olarak 10 yılı geride bıraktı: Tam Boyutta Gör

İki yıl sonra Tim Cook, Apple Watch'u "One more thing" (Bir şey daha) olarak sahneden tanıttı. Steve Jobs'un devrim niteliğindeki ürünlere atıfta bulunmak için kullandığı ifade buydu. Akıllı saat, tamamen Tim'in yönetimi altındaki ilk yeni cihazdı.

Apple, Cook liderliğinde ilk "trilyon dolarlık" şirket oldu

Cook'un "One more thing" sloganı ile ikinci büyük duyurusu 2017'de gerçekleşti ve ilk iPhone'un piyasaya sürülmesinden bu yana on yıl geçmişti. Akabinde, Apple tarihinin en büyük tasarım değişikliğini beraberinde getiren iPhone X'in lansmanı yapıldı.

Tim Cook, Apple CEO'su olarak 10 yılı geride bıraktı: Tam Boyutta Gör

Sonraki yıllarda Tim Cook liderliğindeki şirket, birçok yeni ürün ve hizmeti piyasaya sürdü ve daha sonra dünyanın ilk "trilyon dolarlık" sermayeye sahip şirketi oldu. Tüm bunlara dönüp baktığımızda, Tim Cook'un, Apple'ın gelişimi üzerinde kesinlikle büyük bir etkisi olduğunu ve başarısına önemli bir katkı sağladığını söylemek mümkün.

Ancak, Steve Jobs hâlâ şirketin başında olsaydı, başta iPhone olmak üzere şirketin ürettiği diğer teknolojik cihazların evrileceği noktayı hayal etmek ise oldukça güç.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7771 kez okundu.
12 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
tim cook, steve jobs ve
2 etiket daha Apple iPhone
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim