Anlık Bildirim

Toyota, ABD'nin 90 yıldır değişmeyen liderini tahtından etti

Toyota, 2021 yılındaki satışlarıyla ABD'nin yıllardır değişmeyen lideri General Motors'u geçti ve ilk sıraya yerleşti. Böylece ABD'de ilk kez yerli olmayan bir üretici liderliği ele geçirmiş oldu.

Toyota, GM'nin ABD'deki 90 yıllık liderliğine son verdi Tam Boyutta Gör

ABD'li otomotiv devi General Motors (GM), tam 90 yıldır ülkesinin en çok satan otomotiv üreticisi konumunda. Ancak uzun yıllardır süregelen bu gelenek 2021 yılında bozuldu. Tahtı ele geçiren isim Japon üretici Toyota oldu. Böylece ABD'de ilk kez yerli olmayan bir üretici ilk sıraya yükseldi.

General Motors 2021 yılını Toyota'dan 114 bin daha az araç satışıyla kapattı. GM'nin satışları bir önceki yıla göre yüzde 13 azaldı. ABD'li üretici, çip krizi nedeniyle oldukça kötü bir son çeyrek geçirdi ve 440 bin 745 adetle bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 43 düşüş yaşadı.

Toyota ise 2021 yılında ABD'de toplam 2.3 milyon araç sattı. Bu da bir önceki yıla göre yüzde 10 artış anlamına geliyor. Toyota'nın satışları da yılın son çeyreğinde 474 bin 378 adet ile yüzde 28 düştü ancak bu durum Japon üreticinin liderliği ele geçirmesine engel olmadı.

Toyota'nın 2021'de en çok satılan modelleri Camry, RAV4, Highlander ve Tacoma oldu. Şirketin büyük pickup modeli Tundra'nın satışları yüzde 25 düşse de kardeşi Tacoma'nın satışları yüzde 6 civarında artış gösterdi. GM'nin en çok satan modeli Chevrolet Silverado'nun satışları ise 2021'de yüzde 11 civarında düştü.

Uzmanlar Toyota'nın General Motors'u geride bırakmasındaki en büyük sebeplerden birinin tedarik zincirindeki sıkıntılar olduğunu belirtiyor. Zira yapılan açıklamalarda Toyota'nın özellikle çip krizini GM'den daha iyi yönettiği belirtiliyor. Toyota'nın liderliğinin bu yıl da devam edip etmeyeceğini bekleyip göreceğiz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
44754 kez okundu.
23 kişi, toplam 25 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
toyota, general motors ve ABD
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim