Anlık Bildirim

Tüm iPhone 16 modelleri 45W hızlı şarjı destekliyor

Apple’ın çiçeği burnunda iPhone 16 serisinden bekleyenlerini sevindirecek yeni bir rapor ortaya çıktı. Çinli sertifikasyon kuruluşuna göre tüm iPhone 16 modelleri 45W hızlı şarjı destekliyor.
Tüm iPhone 16 modelleri 45W hızlı şarjı destekliyor Tam Boyutta Gör
Apple, yeni iPhone 16 serisini duyurdu ve bu modeller, önceki modellere kıyasla şarj performansında görünüşe göre önemli bir artış getiriyor. Çin Kalite Sertifikasyon Merkezi'nden (CQC) alınan yeni bir sertifikaya göre, tüm iPhone 16 modelleri USB-C portu üzerinden 45W'a kadar kablolu hızlı şarj desteği sunacak.

iPhone 15’göre yüzde 50 daha hızlı şarj

iPhone 16 ve iPhone 16 Pro ailesinin 45W'a kadar şarj desteği, bir önceki nesil olan iPhone 15'teki maksimum 27-29W şarj hızına göre yüzde 50'den fazla bir artış anlamına geliyor. iPhone 15 modelleri hiçbir zaman 30W sınırını aşamamıştı, ancak yeni seride bu sınırın rahatlıkla geçildiği görülüyor. Testlerde 5-15 volt ve 3 amper değerlerinde, toplamda 45W’a kadar ulaşan hızlı şarj kapasitesi doğrulandığı sertifika kuruluşu tarafından beyan ediliyor. Kıyas olması açısından; Galaxy S24 Ultra da 45W hızlı şarjı destekliyor. Ancak elbette Android camiasında 45W görece düşük bir değer.

Önceki söylentiler, iPhone 16 modellerinin daha hızlı şarjı destekleyeceğini öngörse de, Apple bu konuda resmi bir açıklama yapmamıştı. Şirket, MagSafe şarj cihazlarının doğru adaptörle eşleştirildiğinde 25W'a kadar kablosuz şarj sağlayabileceğini belirtse de, kablolu şarj hızları hakkında bir bilgi vermekten kaçındı. Ancak Apple uzunca bir süredir kablolu şarj değerlerinde ketum davranıyor. Örneğin, iPhone'lar uzunca bir süredir 25W’ın üzerinde şarj kapasitesine sahip olmasına rağmen Apple resmi olarak sadece 20W USB-C adaptörü ile hızlı şarj edilebileceğini ifade ediyordu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4972 kez okundu.
27 kişi, toplam 41 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, ihpone 16 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim