Kamu harcamaları yapay zekaya emanet
Cumhurbaşkanlığı Tasarruf Tedbirleri Genelgesi’yle Bakanlık kaynaklarının daha verimli kullanılması hedefleniyor. Bakan Şimşek, hizmet kalitesinin artırılması kapsamında muhasebe hizmetlerinin merkezden, modern bilişim teknolojileri kullanılarak yürütüleceğini ve böylelikle süreçlerin hızlanacağını aktardı. Bu sayede teknoloji ile kamuyu küçültürken hizmet kalitesinden de ödün verilmemesi isteniyor.
Şimşek, kamu harcamalarında verimlilik, kalite, hız ve tasarruf sağlamak amacıyla Yapay Zeka Destekli Muhasebe ve İleri Analitik Projesi'ni hayata geçireceklerini söylerken yapay zekayla karar verme ve politika geliştirme süreçlerinin etkinliğinin artırılacağının altını çizdi. Yapay zeka sayesinde verimsiz harcama alanları tasfiye edilecek ve yeni harcama alanları sınırlandırılacak, kamu harcamalarında verimlilik artırılacak. Proje kapsamında yapay zeka destekli risk odaklı mali denetim altyapısı oluşturularak iç ve dış denetim faaliyetlerinin etkinliğine katkı sağlanacak
Projenin, Bütünleşik Kamu Mali Yönetim Bilişim Sistemi kapsamında yürütüleceğini aktaran Şimşek, "Yapay zeka giderlerimizi ayrıntılı analiz ederek, tasarruf fırsatlarını belirleyecek ve kurumlarımızın harcama alışkanlıklarını analiz ederek kurumsallaştırılmış harcama önerileri sunacak." ifadesini kullandı.
Yürütülen projede TÜBİTAK BİLGEM'in de desteğiyle muhasebe, ödeme, emanet, tahsilat, mali istatistik, harcama, maaş, taşınır gibi platformlarda geliştirilecek kullanım senaryoları kapsamındaki veriler üzerinde veri analizi ve yapay zeka yöntemlerini kullanılacak. İki ay içinde ön hazırlık çalışmalarının sonlandırılması ve 12 ay gibi kısa bir sürede de harcama ve ödemelerin yapay zeka destekli yapılması hedefleniyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
sonsua kadar sürecek o video
harbiden sıktı bu video
1 yaz kısa süre kullanım için ideal,
@ccguven evine giren surilere yemek olmuş ilk işleri yemek değilmiş...
Benim oğlana alayım bi tane
O ışık efektleri sadece yanlarda değil üstte de olmalıydı. Böylece tabancayı kullanan, kafasını yana eğmek zorunda kalıp, fıtık olmaz.
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü
GENEL İSTATİSTİKLER
2564 kez okundu.
25 kişi, toplam 26 yorum yazdı.
HABERİN ETİKETLERİ
mehmet şimşek, hazine ve maliye bakanlığı ve