Anlık Bildirim

Yörüngeye yerleşmeye bir adım kaldı: TÜRKSAT 6A, 4'üncü ateşlemeyi tamamladı

Türksat 6A'nın yörünge yolculuğunda 4. ateşleme evresi de başarıyla tamamlandı. Böylelikle son bir ateşlemenin ardından Türksat 6A, yörüngesine yerleşerek göreve başlayacak.
TÜRKSAT 6A'nın 4'üncü ateşleme süreci başarıyla tamamlandı Tam Boyutta Gör
Türkiye, uzay çalışmalarında önemli adımlar atmaya devam ediyor. Son yıllarda, yerli ve milli imkanlarla geliştirilen projelerle dikkat çeken Türkiye, uzay alanında bağımsızlığını güçlendirme yolunda hızla ilerliyor.

TÜRKSAT 6A'nın 4'üncü ateşleme süreci tamamlandı

Türkiye'nin yerli imkanlarla geliştirilen haberleşme uydusu Türksat 6A ise uzaya gönderildiğinden bu yana ateşleme süreciyle birlikte yörüngesine hızla ilerlemeye devam ediyor. TÜRKSAT 6A'nın yörünge yolculuğu için planlanan ateşlemeler sürerken dün saat 21.50'de başlayan ve 38 dakika süren 4. ateşleme başarıyla tamamlandı.

Bu ateşleme ile birlikte uydunun dönme hızı yavaşlatılmış oldu. Ateşleme sürecinin tamamlanmasıyla birlikte uydunun 23 Temmuz 2024 itibariyle 50 derece Doğu geçici yörüngesine yerleşmesi planlanırken Ekim ayında ise 42 derece Doğu yörüngesine yerleştirilmesi hedefleniyor. Böylece uydunun Kasım ayında hizmete başlaması planlanıyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türksat 6A'nın 4. ateşleme süreciyle ilgili X platformu üzerinden bir paylaşımda bulundu. Bakan Uraloğlu yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: "TÜRKSAT 6A'nın yörüngesi için planlanan ateşlenmeler devam ediyor. 21.50'den itibaren başlayan ve 38 dakika süren 4. ateşleme başarıyla tamamlandı" dedi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim