Anlık Bildirim

Bakan Uraloğlu internet ve cep telefonu faturaları hakkında konuştu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, son dönemde hızla artan internet ve cep telefonu faturalarının serbest piyasaya göre şekillendiğini, müdahele yetkilerinin bulunmadığını söyledi. 
Uraloğlu internet ve cep telefonu faturaları hakkında konuştu Tam Boyutta Gör
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, son dönemde hızla artan internet ve cep telefonu faturalarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Uraloğlu, internet fiyatlarının serbest piyasaya göre şekillendiğini, müdahele yetkilerinin bulunmadığını söyledi. 

Son dönemde hem internet hem de cep telefonu faturalarındaki ciddi fiyat artışları kullanıcıların tepkisini çekmişti. Sosyal medyadan faturalarını paylaşan kullanıcılar, operatör ve servis sağlayıcılara isyan etmişti.

"Fiyatları serbest piyasa belirliyor, düzenleyici yetkimiz yok"

Konuyu değerlendiren Bakan Uraloğlu, fiyatların serbest piyasa belirlendiğini söyledi. Meclis grup toplantısı öncesinde açıklamalarda bulunan Uraloğlu, internet fiyatlarına ilişkin şunları söyledi:

"İnternet faturaları tamamen serbest piyasa. Bir yıllık iki yıllık aboneliklerin yenilenmesi ile ortaya çıkan bir durum. Burada bizim düzenleyici yetkimiz yok. Serbest piyasanın rekabeti. Vatandaşlarımız belli bir kampanya ile üye olup aldıkları paketlerde daha sonra aldığı kampanyanın çok üzerinde bir paketle karşı karşıya kalabiliyor. O anlamda şirketler tekrar belli kampanyalar düzenlemeye başladılar. Ama buradaki düzenleme enflasyona göre, TEFE-TÜFE'ye göre alınmış kararlardır diye bir tespitimiz var. Ancak burada bir müdahalemiz söz konusu değil."

"Bu faturalarla ilgili abonelik kapsamına bakmak lazım. Hangi paketten hangisine geçti. İki yıllık bir abonelikte tarife değişiyorsa aradaki farka bakmak lazım. Fatura üzerinden değerlendimek doğru olmaz." 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
110 Kişi Okuyor (3 Üye, 107 Misafir) 8 Masaüstü 102 Mobil

GENEL İSTATİSTİKLER
2057 kez okundu.
19 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
internet fiyatları, cep telefonu faturası ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim