Tekrar kullanılabilir roketleriyle son zamanlarda adından çokça söz ettiren SpaceX, bugüne kadar toplam altı farklı Falcon 9 roketini Yeryüzü'ne indirmiş ancak henüz hiçbirini tekrar uzaya fırlatmamıştı. Tekrar kullanılabilirliği artık tam anlamıyla hayata geçirmek isteyen şirket, kullanılmış Falcon 9 roketleri için ilk talibini de buldu.
Uluslararası uydu operatörü SES, internet sitesi üzerinden yaptığı açıklamayla yeni iletişim uydusu SES-10'un yörüngeye taşınımı için daha önce kullanılmış bir Falcon 9 roketinden yararlanılacağını duyurdu. Daha önce uzaya çıkmış bir roketi ikinci kez kullanan dünyadaki ilk şirket olacaklarını ifade eden Lüksemburg merkezli uydu firması, tarihe geçecek bu görevde SpaceX'le iş birliği yapacakları için büyük heyecan duyduklarını da ayrıca sözlerine ekledi.
Latin Amerika'nın iletişim ihtiyaçlarında kullanılacak olan SES-10 uydusu, yer eş zamanlı yörüngeye, yani ekvatordan yaklaşık 35 bin kilometre yüksekliğe taşınacak. Önümüzdeki Sonbahar aylarında gerçekleşmesi beklenen bu önemli görevde hangi Falcon 9 roketinin kullanılacağı ise henüz netlik kazanmış değil.
SpaceX'in bu önemli başarısından kazanç sağlayacak olan ilk şirket de bugünkü haberle birlikte uydu firması SES oldu. Şirket temsilcisi Markus Payer, The Verge'e yaptığı açıklamalarda SES-10 uydusunun fırlatılışı için SpaceX'den bir indirim aldıklarını belirtti. Payer bu indirimin tam olarak hangi düzeylerde olduğunu ise açıklamadı.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,Uluslararası uydu operatörü SES, internet sitesi üzerinden yaptığı açıklamayla yeni iletişim uydusu SES-10'un yörüngeye taşınımı için daha önce kullanılmış bir Falcon 9 roketinden yararlanılacağını duyurdu. Daha önce uzaya çıkmış bir roketi ikinci kez kullanan dünyadaki ilk şirket olacaklarını ifade eden Lüksemburg merkezli uydu firması, tarihe geçecek bu görevde SpaceX'le iş birliği yapacakları için büyük heyecan duyduklarını da ayrıca sözlerine ekledi.
Latin Amerika'nın iletişim ihtiyaçlarında kullanılacak olan SES-10 uydusu, yer eş zamanlı yörüngeye, yani ekvatordan yaklaşık 35 bin kilometre yüksekliğe taşınacak. Önümüzdeki Sonbahar aylarında gerçekleşmesi beklenen bu önemli görevde hangi Falcon 9 roketinin kullanılacağı ise henüz netlik kazanmış değil.
Kullanılmış Falcon 9 roketleri daha ucuz
Falcon 9 veya Falcon 9 benzeri roketlerin yapım maliyeti en az 60-70 milyon dolar civarında. Yalnızca tek bir tanesi bile bu şekilde inanılmaz ücretlere mal olan bu roketleri sadece bir seferliğine kullanabiliyor olmak da dolayısıyla uzay görevlerinin maliyetini epey bir artıyor. İşte SpaceX'in çözüm getirmeye çalıştığı şey de tam olarak bu. Elon Musk'ın 2002 yılında büyük bir hayali gerçeğe dönüştürmek adına kurduğu şirket, tek bir Falcon 9 roketini onlarca defa kullanarak uzay araştırmaları önündeki önemli bir engeli ortadan kaldırmayı hedefliyor.SpaceX'in bu önemli başarısından kazanç sağlayacak olan ilk şirket de bugünkü haberle birlikte uydu firması SES oldu. Şirket temsilcisi Markus Payer, The Verge'e yaptığı açıklamalarda SES-10 uydusunun fırlatılışı için SpaceX'den bir indirim aldıklarını belirtti. Payer bu indirimin tam olarak hangi düzeylerde olduğunu ise açıklamadı.
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
sonsua kadar sürecek o video
harbiden sıktı bu video
ya yeni video ekleyin ya da bu videoyu kaldırın
1 yaz kısa süre kullanım için ideal,
Hawli
Çok eğlenceli görünüyor :))
Baya eğlenceli görünüyor :)
Eğlenceli görünüyor
mars için birebir :)
Son derece farklı bir alet :D
çöp
türkiyede satılmıyor mu daha?
@ccguven evine giren surilere yemek olmuş ilk işleri yemek değilmiş...
Yine mi piramit ( sürekli gördüğüm masonik sembolleri vurguluyorum, istatistikleri bilelim, yerlileriyle iş yapmayalım )
Yurtdışı fiyatı bile 9k olunca insanın hevesi kaçıyor
Benim oğlana alayım bi tane
Efsane Türkiye’ye gelse alırım..
O ışık efektleri sadece yanlarda değil üstte de olmalıydı. Böylece tabancayı kullanan, kafasını yana eğmek zorunda kalıp, fıtık olmaz.
Mukemmel bir silah acaba ne kadar hızlı atıyor. [resim] [resim]
Fiyat makul olsa efsane olur gerçekten ya.