SpaceX'in CRS-8 ismini verdiği görevin asıl amacı Uluslararası Uzay İstasyonu'na kargo taşımaktı. Falcon 9 roketinin üzerine yerleştirilmiş olan Dragon uzay kapsülüyle beraber hem astronotlar için ikmal maddeleri hem de birçok önemli bilimsel çalışma ISS'e başarıyla taşındı. Bilimsel çalışmaların en göze çarpanıysa NASA'nın gelecek insanlı Mars görevleri için planladığı şişirilebilir yaşam kapsülleriydi. BEAM ismi verilen bu kapsüller ISS'deki astronotlar tarafından iki yıl boyunca test edilecek.
Daha önce Ocak 2015, Nisan 2015, Ocak 2016 ve Mart 2016 olmak üzere toplam dört kez Falcon 9 roketini denize indirmeye çalışan şirket ilk kez başarıya ulaştı. Florida'daki Cape Caneveral uzay üssünden TSİ 23.43'de fırlatılan Falcon 9 fırlatılış anından yaklaşık 10 dakika sonra Atlantik Okyanusu'ndaki uzaktan kontrollü gemiye başarıyla iniş yaptı. Şirketin YouTube üzerinden canlı olarak yayınladığı bu muhteşem anlarda özellikle SpaceX çalışanlarının sevinçleri görülmeye değerdi.
SpaceX'in tek bir Falcon 9 roketi yaklaşık 60 milyon dolara mal oluyor. Roketlerin yüksek maliyetleri nedeniyle şirketin bu alandaki çalışmaları da uzay araştırmalarının geleceği için bir devrim niteliğinde değerlendiriliyor.
Elon Musk Aralık ayında Yeryüzü'ne indirilen Falcon 9'un bir hatıra olarak saklanacağını açıklamıştı; ancak bu kez Elon Musk dün gece indirilen roketin Mayıs veya Haziran ayında tekrar fırlatılabileceğini belirtti. Zira Elon Musk'a göre her bir roket en az 10-20 defa, hattı bazı durumlarda 100 defa kullanılabilecek kapasiteye sahip.
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
sonsua kadar sürecek o video
harbiden sıktı bu video
1 yaz kısa süre kullanım için ideal,
@ccguven evine giren surilere yemek olmuş ilk işleri yemek değilmiş...
Benim oğlana alayım bi tane
O ışık efektleri sadece yanlarda değil üstte de olmalıydı. Böylece tabancayı kullanan, kafasını yana eğmek zorunda kalıp, fıtık olmaz.
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü
GENEL İSTATİSTİKLER
7746 kez okundu.
14 kişi, toplam 17 yorum yazdı.
HABERİN ETİKETLERİ
spacex, Falcon 9 ve Popüler Bilim