Microsoft'un yayınladığı Windows 10 güncellemelerinin sorunlu çıkması artık bir gelenek haline gelmiş durumda. Kullanıcılar da artık bu duruma iyice alıştıkları için hoş olmayan sürprizlere karşı hazırlıklılar.
Sorunlar bir yıl önce Windows 10 Ekim 2018 Güncellemesi'nin yayınlanmasıyla başladı. Kullanıcıların bilgisayarlarında bulunan belgeler, fotoğraflar ve diğer dosyaların ortadan kaybolmasına yol açtı.
Sorunsuz güncelleme yok
Daha sonra yayınlanan Windows 10 Mayıs 2019 Güncellemesi'nde gidişat biraz düzeldi ancak bu sefer de aylık güncellemelerde sorun çıktı. Yüksek düzeyde CPU kullanımı, internete bağlanamama problemi, ses sorunu, Başlat Menüsü ve Görev Çubuğu'nun bozulması gibi hatalar meydana geldi.
Büyük sonbahar güncellemesi olan Windows 10 Kasım 2019 Güncellemesi, Dosya Gezgini'ni bozdu. Kısa bir süre önce yayınlanan Ocak ayı toplu güncellemesi ise bazı sistemlerde önyükleme ve mavi ekran hatasının yaşanmasına neden oluyor.
Test ekibi işten çıkarıldı
Şirketin eski çalışanlarına göre tüm bu karmaşa Microsoft'un güncellemeler için yürüttüğü test sürecini değiştirmesinden kaynaklanıyor. Yazılım devinin daha önce Windows güncellemelerini test etmekle görevli bir ekibi vardı.
Söz konusu ekipte sürücüler veya arayüz gibi farklı alt grupların olduğu ve tüm ekibin günlük toplantılar gerçekleştirerek sorunları tartıştığı belirtiliyor. Ayrıca o dönem güncellemeler sanal sistemlerden ziyade gerçek bilgisayarlarda test ediliyormuş.
Microsoft, 2014 yılında test ekibini işten çıkararak bu kritik görevi sanal makinelere ve ağırlıklı olarak Windows Insider üyelerine yükledi. Hal böyle olunca da Windows 10 güncellemelerinin kalitesinde ciddi bir düşüş yaşandı. Şirket bu sıkıntıyı giderecek yeni yollar arıyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
sonsua kadar sürecek o video
harbiden sıktı bu video
1 yaz kısa süre kullanım için ideal,
@ccguven evine giren surilere yemek olmuş ilk işleri yemek değilmiş...
Benim oğlana alayım bi tane
O ışık efektleri sadece yanlarda değil üstte de olmalıydı. Böylece tabancayı kullanan, kafasını yana eğmek zorunda kalıp, fıtık olmaz.
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü
GENEL İSTATİSTİKLER
23126 kez okundu.
43 kişi, toplam 49 yorum yazdı.
HABERİN ETİKETLERİ
windows 10, güncelleme ve