Anlık Bildirim

Windows PC'lerde WiFi açığını kapatan güncelleme yayınlandı

Windows PC'lerde kritik güvenlik açığı kapatıldı: Bug, herkese açık WiFi ağlarına bağlandığınızda hackerların bilgisayarınıza erişmesini sağlıyordu.             
windows 10 & 11 wifi açığı güncelleme yama Tam Boyutta Gör
Microsoft, yakın zamanda yayınladığı güncellemeyle Windows 10 ve 11 PC’leri etkileyen bir güvenlik açığını kapattı. Özellikle herkese açık WiFi ağlarını kullanıyorsanız, Windows’u güncellemenizde fayda var.

Windows 10 ve 11 PC'leri etkiliyor

Microsoft, kullanıcıları kafe, havaalanı, otel gibi yerlerde halka açık internet ağlarına bağlandığınızda hackerların bilgisayarınıza erişmesine olanak sağlayacak bir güvenlik açığına ilişkin olarak uyarıyor.

Microsoft, CVE-2024-30078 olarak adlandırılan güvenlik açığının bilgisayar korsanlarına aynı Wi-Fi ağına bağlı Windows 10/11 yüklü cihazlara kötü amaçlı paket dağıtma imkanı verdiğini söylüyor. Bu paket dağıtıldıktan sonra, kötü niyetli kişi herhangi bir kullanıcı etkileşimi veya kimlik doğrulama gerekmeden uzaktan komut çalıştırıp sisteme erişim sağlayabiliyor.

Microsoft, söz konusu güvenlik açığını kapatan yamayı 11 Haziran’da “aylık güvenlik güncellemesi kapsamında” yayınladı.

Kaynakça https://www.theverge.com/2024/6/19/24181908/microsoft-windows-pc-update-wi-fi-vulnerability https://msrc.microsoft.com/update-guide/vulnerability/CVE-2024-30078 Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim