Anlık Bildirim

Xiaomi telefonlar gizli kameraları tespit edebilecek

Xiaomi HyperOS 2.0 güncellemesiyle daha önce hiç görülmemiş bir güvenlik-gizlilik özelliği sunacak. Xiaomi telefonlar, WLAN tabanlı aramalar aracılığıyla gizli kameraları tespit edebilecek.
xiaomi hyperos 2.0 gizli kamera algılama özelliği Tam Boyutta Gör
XiaomiTime'ın bir raporuna göre, HyperOS 2.0 güncellemesi, desteklenen Xiaomi cihazlarının kablosuz yerel alan ağı (WLAN) sinyallerini kullanarak gizli kameraları algılamasını sağlayacak yeni bir özellik getirecek.

Xiaomi HyperOS 2.0, gizli kamera algılama özelliğini getiriyor

Xiaomi telefon kullanıcıları, bu özelliği kullanarak -kameraların kendi Wi-Fi ağlarına bağlı olduğunu varsayarak- şüpheli cihazları tespit edebilecek. Gizli Kamera Algılama özelliğine ilişkin paylaşılan ekran görüntülerinde “Gizliliğinizi ve kişisel güvenliğinizi korumak için gizli kameraları tespit edin" mesajı açık bir şekilde gösteriliyor. Ekran görüntüleri ayrıca kullanıcıların tek bir dokunuşla şüpheli cihazları tarayabileceğini gösteriyor. Özellik kullanıma sunulduğunda, kullanıcıların "Taramayı Başlat" butonuna dokunmaları ve tespit edilen cihazları beklemeleri gerekecek. Tarama bittikten sonra herhangi bir kamera bulunup bulunmadığı gösterilecek.

HyperOS 2.0 ne zaman yayınlanacak?

Bu güvenlik özelliği, sık sık taşınan, özellikle de gezginler için faydalı olacaktır. Gizli kamera algılama özelliğini de getirecek HyperOS 2.0 güncellemesinin Ekim ayında sunulması bekleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim