Anlık Bildirim

Yerli depozito iade otomatları göreve hazır

Sıfır Atık Projesi'nde depozitolu şişelerin toplanması için depozio iade otomatları geliştiriliyor. Depozito makinesi, yurt içinde hizmet vermek için hazır hale geldi.
Yerli depozito iade otomatları göreve hazır Tam Boyutta Gör
Türkiye, Sıfır Atık Projesi’ne hazırlanıyor. Ülke genelinde tek kullanımlık içecek ambalajlarının geri dönüştürülmesi hedefleniyor. Sıfır Atık Projesi için yerli depozito iade otomatları hazırlandı.

Hayata geçirilecek yeni sistemle pet ve metal içecek şişeleri satılırken fiyata depozito ücreti eklenecek. Şişeyi geri dönüşüme getiren vatandaşlar depozito ücretini geri alacak.

[bkzdh=1786799

Nero Grup ve GDS Teknoloji, Sıfır Atık Projesi için yerli imkanlarla geri dönüşüm otomat makineleri üretti. Şişelerin üzerindeki güvenlikli mürekkep ve logolu etiketleri okuyan doğrulama başlığı yüzde 100 yerli ve milli olarak üretildi. Doğrulama başlıkları, Ocak 2024’ten beri kullanılıyor. Üretilen otomat makineleri yurt dışında pilot bölgelerde Alman ve İsveç üretimi makinelerle birlikte yan yana hizmet verdi. 2500 farklı tipte 1,6 milyon şişe toplandı.

Yerli depozito iade otomatları göreve hazır Tam Boyutta Gör
Geliştirilen doğrulama başlığı 4 farklı dalga boyundaki yeni nesil etiketleri okuyabilen "tek yerli ürün" olarak dikkat çekiyor. Nero Grup ve GDS Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Alican Ökçün, bu kapsamda geliştirdikleri teknolojiler ve üretim kapasiteleri hakkında şu bilgileri verdi:

“Bu teknoloji, ithalatın önünü keserek global rakiplerimize Türk mühendisliğinin dışa bağımlı olmadığını gösterecektir. Ürettiğimiz depozito iade otomatı ve doğrulama ünitelerinin yerlilik oranı yüzde 100'dür. Tüm elektronik kartları, yazılımları ve donanımları GDS mühendisleri tarafından tasarlanmış ve yüzlerce saat testlerden geçirilerek akredite firmalar tarafından sertifikalandırılmıştır. Gelmiş olduğumuz teknoloji seviyesi ile bugün ek yatırım maliyeti yapmadan yerli doğrulama ünitesi ve otomat makinesi en uygun maliyetler ile ülkemize kazandırılmıştır. Türkiye'nin depozito iade otomat ve doğrulama ünitesi ihtiyacını karşılayabilecek altyapımız ile yılda 8 bin depozito iade otomatı ve 17 bin doğrulama ünitesi üretecek kapasitemiz bulunmaktadır ve ithalatın tamamen önüne geçeceğiz.”

Alican Ökçün, "Ülkemizde, yılda 18 milyar şişe toplanması hedeflenmektedir. GDS Teknoloji olarak, tüm elde ettiğimiz tecrübe ile şişelerin en az yüzde 40'ını toplamayı hedefliyoruz." dedi

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
2 Kişi Okuyor (0 Üye, 2 Misafir) 2 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7201 kez okundu.
45 kişi, toplam 47 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
sıfır atık projesi, Türkiye Haberleri ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim