Anlık Bildirim

Belirli YouTube yayıncılarına RTÜK lisans zorunluluğu getiriliyor

YouTube platformu üzerinde sokak röportajları yapanlar veya habercilik kanalı yürüten organizasyonlar konusunda RTÜK kapsamlı bir düzenleme yapmaya hazırlanıyor. 
YouTube Tam Boyutta Gör
İnternet yayıncılığının henüz yaygın olmadığı dönemlerde insanların haber aldığı veya yorum dinlediği tek yer televizyon veya radyoydu. Bugün ise ağırlıklı olarak YouTube’da insanlar haber dinliyor, yorumlara bakıyor ve bu oran artık televizyon izleme oranını da geride bıraktı.

RTÜK lisans için harekete geçti

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Sorgusuz Sualsiz YouTube kanalına yaptığı açıklamada lisans düzenlemesinin haberini verdi. Özellikle televizyon kanallarından YouTube’a transfer olan haberciler ile ilgili bir konuda cevap verirken; kişisel yayınlar hariç tüm yayınların RTÜK denetiminde olduğunu, haber ve program yapanların RTÜK lisansına tabi olacağını söyledi.

YouTube cephesine teklifin iletildiğini belirten Şahin, yayıncıların 10 yıllık lisans alacaklarını ve her yıl lisansın yenileneceğini belirtti. Bu lisans ücreti de cüzi miktarda olacak. Ayrıca sokak röportajlarının da TV kanallarındaki röportaj düzenlemesine tabi olacaklarını vurguladı.

Daha önce spor yorumcusu Serdar Ali Çelikler’in hakemlere yönelik ağır ifadeler kullanmasının ardından Vole gibi mobil uygulamalarda yayın yapan spor programlarının lisansa tabi olmasına karar verilmişti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6015 kez okundu.
24 kişi, toplam 24 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
youtube, rtük ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim