Anlık Bildirim

125.000 dolar ile uzay turizmi mümkün

Uzaya seyahat rekabeti her geçen gün kızışıyor. SpaceX, Virgin Galactic, Blue Origin gibi şirketler ise uzay turizmi konusunda en rekabetçi fiyatı sağlayan şirket olmak için yarışıyorlar.

125.000 dolar ile uzay turizmi mümkün


Bazı insanların turizm anlayışı kelimenin tam anlamıyla gerçekten bu dünyanın ötesinde. Florida merkezli bir insanlı uzay uçuş şirketi olan Space Perspective, 23.06.2021 Çarşamba günü, gökyüzüne olan açılış yolculuğu için 125.000$' dan bilet satmaya başladı. Şirketin internet sitesinden 1.000$ depozit ödeyerek 2024 için rezervasyon yaptırabilirsiniz. Gezi Neptune isimli bir uzaya seyahat balonuyla gerçekleşecek ve Neptune 8 kişilik kapsülleriyle gökyüzünde yaklaşık 32 km yükselecek.

2000 yılında kurulan Washington merkezli Blue Origin havacılık ve uzay araştırma şirketi kurucusu Jeff Bezos ise Temmuz ayında uzaya seyahat edecek. Bu seyahatinde kendisine eşlik edecek kimliği henüz açıklanmayan ve bu seyahat için 28 milyon dolar ödeyen biri daha olacak.

Jeff Bezos ile uzaya seyahat etmek isteyen varlıklı kişiler arasında 150 farklı ülkeden katılımcılarla tam 6.500 adet teklif verilen bir açık arttırma düzenlendi. Açık arttırmayı kazanan ilk kişi bu seyahat için 28 milyon dolar ödemeyi teklif etti ve kimliğini şimdilik gizli tutuyor.

2021 yılı insanlığın uzay turizmine başladığı yıl olarak kabul edilecek ve Blue Origin insanlığı uzaya turistik olarak taşıyan ilk şirket olacak. Blue Origin'e göre uzay turizmi sadece bir roket kadar yakın. Temmuz ayında Jeff Bezos ve ismi gizli konukları 11 dakikalık bir uzay turizmi yapan insanlar olacaklar.

Uzay günümüzde turizmin yeni gözdesi. Özel şirketler bir bilim kurgu senaryosu olan bu durumu gerçekliğe dönüştürüyorlar. Richard Branson' un kurucusu olduğu Virgin Galactic ise 2022 yılında Sub-Orbital(Bir yörünge altı uzay uçuşu) olarak uzaya turist taşımaya başlayacağını açıkladı. Üstelik şimdiden 600 kişi yaklaşık çeyrek milyon dolar ödemek şartıyla 2022 için planlanan bu uçuş için yerlerini aldılar. Richard Branson bu konuda " İnsanların uzaya gidip gelmesinin onları karakteristik olarak değiştirecek" şeklinde açıklama yaptı. Uzaya seyahat eden bu kişiler uzaya bir turist olarak gidip birer astronot olarak geri dönecekler.

Uzay turizmi beraberinde bazı cevapsız soru işaretlerini de aklımıza sokuyor. Uzay turizmi gerçekten sürdürülebilir bir durum olacak mı? Riskler neler? Uzay turizmi yaygınlaşırsa bu finansal olarak hangi ulaşılabilir seviyelere inecek? Yakında bu sorulardan pek çoğu cevaplanabilecek gibi duruyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim