1983 yılında piyasaya sürülen Apple Lisa, grafiksel kullanıcı arayüzü (GUI) ile donatılmış ilk kişisel bilgisayarlardan biriydi. Önümüzdeki günlerde Lisa'yı çalıştıran işletim sistemi Bilgisayar Tarihi Müzesi ve Apple'ın çabalarıyla 2018'de ücretsiz olarak yayınlanacak.
Bilgisayar Tarihi Müzesi'nde görevli bir yetkili olan Al Kossow, geçtiğimiz günlerde Lisa işletim sisteminin ve Lisa uygulamalarının kaynak kodunun kurtarıldığını duyurdu. Apple kaynak kodunu inceliyor ve bu işlem tamamlandığında müze herkesin erişimine açacak.
10.000 dolarlık Lisa'dan 100.000 adet satıldı
Steve Jobs'un büyük kızının ismi verilen Lisa, ilk piyasaya sürüldüğünde son derece pahalıydı ve satın almak için 10.000 doları gözden çıkarmak gerekiyordu. Bilgisayar 5MHz Motorola 68000 CPU, 1MB RAM ve 5MB sabit disk vardı. Ancak yüksek fiyatına rağmen Apple bu bilgisayardan tam 100.000 adet satmayı başardı.
Apple'ın Lisa işletim sisteminde yazılım geliştirmek için metin tabanlı Workshop ve LisaWrite, LisaCalc, LisaDraw, LisaGraph, LisaProject, LisaList ve LisaTerminal'ın da bulunduğu yedi uygulama içeren Lisa Office System yer alıyordu.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
sonsua kadar sürecek o video
harbiden sıktı bu video
ya yeni video ekleyin ya da bu videoyu kaldırın
1 yaz kısa süre kullanım için ideal,
Hawli
Çok eğlenceli görünüyor :))
Baya eğlenceli görünüyor :)
Eğlenceli görünüyor
mars için birebir :)
Son derece farklı bir alet :D
çöp
türkiyede satılmıyor mu daha?
@ccguven evine giren surilere yemek olmuş ilk işleri yemek değilmiş...
Yine mi piramit ( sürekli gördüğüm masonik sembolleri vurguluyorum, istatistikleri bilelim, yerlileriyle iş yapmayalım )
Yurtdışı fiyatı bile 9k olunca insanın hevesi kaçıyor
Benim oğlana alayım bi tane
Efsane Türkiye’ye gelse alırım..
O ışık efektleri sadece yanlarda değil üstte de olmalıydı. Böylece tabancayı kullanan, kafasını yana eğmek zorunda kalıp, fıtık olmaz.
Mukemmel bir silah acaba ne kadar hızlı atıyor. [resim] [resim]
Fiyat makul olsa efsane olur gerçekten ya.