Dünyada kullanımı giderek artan anti-mikrobiyal, geç tutuşur, çabuk kuruyan, sinek kovan gibi fonksiyonellere sahip kumaşların sentetik elyaf içeriyor, bunların getirdiği avantajlara rağmen doğal olmaktan uzak oluyor. Bu kapsamda geliştirilen hem doğal hem de fonksiyonel yapıdaki yüzde 100 pamuklu kumaşın testleri Pamukkale Üniversitesinde sürüyor. Sonuçlarının başarılı çıkmasının ardından küresel patent başvurusunda bulunulacak.
Henüz patent sürecinin devam etmesi nedeniyle teknik ayrıntıları paylaşamadıklarını aktaran Evteks Yönetim Kurulu Başkanı İsa Dal, projenin TİM tarafından düzenlenen İnovaLİG 2017'de ilk 3'e girmeyi başardığının altını çiziyor.
Radyasyona karşı dayanıklı yapıdaki kumaşın NASA’daki astronotların iç giyiminde kullanılabileceğini belirten İsa Dal, “Özellikle radyasyona maruz kalan ter ve nemi vücuttan hızla uzaklaştıran antibakteriyel özelliğinden dolayı bu ürünün pilotlar ve astronotlar için uygun olduğuna inanıyoruz. NASA'ya tedarik sağlayan firmalarla görüşmeye başladık. Anlaşabilirsek Denizli'den çıkan kumaş NASA'daki astronotlar tarafından iç giyim olarak kullanılabilecek.” dedi.
Evteks, kumaş ihracatı için ABD’li bir firma ile 400 bin dolarlık anlaşma sağladı. Firma, yurt dışında pek çok ülkeye kumaş ihraç ediyor. TOBB'un belirlediği İhracatın Gizli Şampiyonları listesine girmeyi başardı. Evteks’in 2018 yılında ciro beklentisi 3 milyon dolar seviyesinde.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
1 yaz kısa süre kullanım için ideal,
Baya eğlenceli görünüyor :)
Eğlenceli görünüyor
@ccguven evine giren surilere yemek olmuş ilk işleri yemek değilmiş...
Benim oğlana alayım bi tane
O ışık efektleri sadece yanlarda değil üstte de olmalıydı. Böylece tabancayı kullanan, kafasını yana eğmek zorunda kalıp, fıtık olmaz.
hocam 4x daha iyi direk hs attirir
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü
GENEL İSTATİSTİKLER
5747 kez okundu.
15 kişi, toplam 15 yorum yazdı.
HABERİN ETİKETLERİ
nasa, ihracat ve