Vücudun haritasını çıkarıyor
Sistemin çalışma şekli aslında uçakları takip eden radar sistemlerine oldukça benziyor. Radar sistemlerinde gökyüzüne gönderilen elektromanyetik sinyaller uçağı ulaştıktan sonra uçağın gövdesinden sekerek tekrar yeryüzüne döner. RF-Pose sisteminde ise Wi-Fi frekanslarındaki kablosuz sinyaller insan vücuduna değdikten sonra duvara sonra tekrar insan vücuduna gidiyor. Yani sinyaller bir hat boyunca insan vücudu ile duvar arasında mekik dokuyarak vücudun hareketini gösteren bir sinyal haritası oluşturuyor.
Oluşturulan bu sinyal haritası daha sonra yapay zekanın elinden geçiriyor. İnsanları, diğer canlıları ve nesneleri tanımlamak için eğitilen yapay zeka, insanların hareketlerini iki boyutlu çubuk figürlerle anlık olarak görselleştiriyor. Böylece bir insan duvarın arkasında hareket ediyor olsa bile o kişinin sinyal haritasını kullanarak hareketlerini görmek mümkün.
Araştırmacılar sistemin temel olarak sağlık hizmetlerinde kullanılabileceğini düşünüyor. Sistemin kullanılmasıyla birlikte multipl skleroz(MS) ve parkinson gibi hastalıkların tedavi sürecinde kişilerin hareketleri detaylı olarak incelenebilir veya yaşlı insanların evde yaşadıkları problemler(düşme gibi) uzaktan takip edilebilir. Sistem insanların konumu çakıştığında bazen iki kişiyi tespit etmekte zorlansa da araştırmacılar 100 kişilik bir grupta sistem ile 83 insanın kolayca tespit edilebildiğini belirtiyor. Böylece sistemin arama kurtarma çalışmalarında kullanılması da mümkün görünüyor.
Gizlilik sorunu çözülebilir
RF-Pose sisteminin potansiyel kullanım alanları oldukça faydalı görünse de duvarın arkasında olanı biteni görme imkanı sunan bir sistem tabii güvenlik ve gizlilik endişelerini de beraberinde getiriyor. Teorik olarak radyo dalgaları gönderebilen herhangi bir cihazı RF-Pose sistemi ile casusluk aletine dönüştürmek ve cihazın yakınlarındaki hareketleri gözlemlemek mümkün ancak araştırmacılar sistemin kötüye kullanılamaması için bir onay mekanizması geliştirmeyi planlıyor. Böylece sistem gerçek dünya uygulamalarında kullanılmadan önce sistemin casusluk için kullanılmayacağı onay mekanizması ile kesin olarak saptanacak ve ancak bu adım aşılırsa sistem kullanılabilecek.
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
1 yaz kısa süre kullanım için ideal,
Hawli
Çok eğlenceli görünüyor :))
Baya eğlenceli görünüyor :)
Eğlenceli görünüyor
mars için birebir :)
Son derece farklı bir alet :D
çöp
türkiyede satılmıyor mu daha?
@ccguven evine giren surilere yemek olmuş ilk işleri yemek değilmiş...
Yine mi piramit ( sürekli gördüğüm masonik sembolleri vurguluyorum, istatistikleri bilelim, yerlileriyle iş yapmayalım )
Yurtdışı fiyatı bile 9k olunca insanın hevesi kaçıyor
Benim oğlana alayım bi tane
Efsane Türkiye’ye gelse alırım..
O ışık efektleri sadece yanlarda değil üstte de olmalıydı. Böylece tabancayı kullanan, kafasını yana eğmek zorunda kalıp, fıtık olmaz.
Mukemmel bir silah acaba ne kadar hızlı atıyor. [resim] [resim]
Fiyat makul olsa efsane olur gerçekten ya.
Vay bee, bu cihaz xiaomi çıktı ben de diyordum kim üretmiş..
hocam 4x daha iyi direk hs attirir
Über