İki yıl önce test edilmeye başlanılan yapay zeka, test sürecinden önce görme kaybına neden olabilecek hastalıkları tespit etmek için anonimleştirilmiş binlerce hasta verisinden faydalandı. Hastaların gözlerindeki sağlık problemleri ve görme kayıplarına ilişkin veriler makine öğrenme sistemi tarafından analiz edildi. Buna ek olarak yapay zeka her kullanıldığında yeni bir veriye de ulaşarak kendisini geliştirir hale geldi.
Hızlı ve başarılı
Geliştirilen yapay zeka optik koherens tomografi(OCT) taramalarını inceleyerek hastaların gözündeki problemlere eğiliyor. Tabi günümüzde alanında uzman doktorlar da OCT taramalarının sonuçlarına bakarak görme kaybına neden olabilecek hastalıklar konusunda başarılı teşhisler koyabiliyor ancak küresel olarak nüfusun yaşlanması göz hastalıklarının artmasına neden oluyor. Bu da doktorların iş yükünü artırıyor. Bu durumun sonucunda ilk OCT taraması ile tanı ve tedavi arasında çok uzun bir süreç hastayı bekliyor ve bu süre zarfından hasta görme yetisinde geri döndürülemez bir kayba uğrayabiliyor.
Her gün 1000'den fazla tarama analizinin gerçekleştirildiği Moorfields Göz Hastanesi işte bu yoğun iş yüküyle DeepMind için oldukça anlamlı bir test alanı. Science dergisinde yayınlanan erken sonuçlara göre söz konusu yapay zekanın koyduğu teşhisler, alanında uzman sekiz doktordan oluşan ekibin koyduğu teşhislerle yüzde 94 oranında örtüşüyor. Bu da yapay zekanın, teşhis notkasında uzman doktorlar kadar başarılı olduğunu gösteriyor.
DeepMind'ın yapay zekasını sağlık sektöründe görev alan diğer yapay zekalardan ayıran en önemli unsur ise verdiği kararlarda neye dayandığını açıklaması. Tarama sonucundaki hangi etkene dayanarak teşhis koyduğunu ve bu teşhise uygun tedavi sürecini nasıl belirlediği doktorlarla paylaşan yapay zeka böylece hem doktorlar için daha güvenilir bir yardımcı hem de doktrolar tarafından eğitilebilen bir araç haline geliyor.
Tabi söz konusu yapay zeka şu an için sadece doktorlara tavsiyede bulunuyor. Yani nihai karar yine hastanedeki doktorlar tarafından veriliyor ancak birkaç yıl içinde bu durum değişebilir. DeepMind tarafından yapılan açıklamaya göre yapay zekanın çok daha fazla veriyle test edilmesi ve birkaç yıllık sürecin ardından klinik test aşamasını tamamlaması planlanıyor. Bu sürenin 3 ila 5 yıl sürebileceğini belirten yetkililer daha sonra ilgili makamlara başvurarak yapay zekanın hastanelerde aktif olarak kullanılmasını hedefliyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
sonsua kadar sürecek o video
harbiden sıktı bu video
ya yeni video ekleyin ya da bu videoyu kaldırın
1 yaz kısa süre kullanım için ideal,
Hawli
Çok eğlenceli görünüyor :))
Baya eğlenceli görünüyor :)
Eğlenceli görünüyor
mars için birebir :)
Son derece farklı bir alet :D
çöp
türkiyede satılmıyor mu daha?
@ccguven evine giren surilere yemek olmuş ilk işleri yemek değilmiş...
Yine mi piramit ( sürekli gördüğüm masonik sembolleri vurguluyorum, istatistikleri bilelim, yerlileriyle iş yapmayalım )
Yurtdışı fiyatı bile 9k olunca insanın hevesi kaçıyor
Benim oğlana alayım bi tane
Efsane Türkiye’ye gelse alırım..
O ışık efektleri sadece yanlarda değil üstte de olmalıydı. Böylece tabancayı kullanan, kafasını yana eğmek zorunda kalıp, fıtık olmaz.
Mukemmel bir silah acaba ne kadar hızlı atıyor. [resim] [resim]
Fiyat makul olsa efsane olur gerçekten ya.