- Denizaltılar için 4 yeni yerli teknoloji geliştirildi
- Ar-Ge çalışmalarıyla patent sayısı arttırılacak
- Yorumlar
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yazılım mühendisliği ihtiyaçlarını karşılamak için kurulan HAVELSAN günümüzde komuta kontrol savaş sistemleri, bilişim ve siber güvenlik teknolojilerinin yanı sıra simülasyon, eğitim ve test sistemleri için akıllı çözümler üreten en önemli milli kuruluşlarımızın başında geliyor.
Sualtı araçlarına yönelik önemli projelere de imza atan şirket Sualtı Platformları Savaş Sistemleri alanında Denizaltı Savaş Sistemleri, Sonar Entegre Denizaltı Komuta Kontrol (SEDA), Torpido Atış Kontrol Sistemi (TORAKS) ve Denizaltı Bilgi Dağıtım Sistemi (DBDS) gibi ileri seviye teknolojiler geliştiriyor.
Denizaltılar için 4 yeni yerli teknoloji geliştirildi
Bu kapsamda ürünlerini tescillemek isteyen HAVELSAN Durumsal Hedef Hareket Analizi, Denizaltı Savunma Harbi Torpido Atış Kontrol Sistemi, Denizaltı Platformlarında Kullanılan Online Performans Analiz Sistemi ve Denizaltı Bilgi Dağıtım Sistemi için yerli 4 yeni teknoloji için patent başvurusunda bulundu.
Durumsal Hedef Hareket Analizi
Pasif sensörleri yoğun şekilde kullanan denizaltılar ve diğer sualtı araçları için hedef izleme ve veri tümleştirme yapan, tüm platformlarda etkin olarak kullanılabilen bir teknoloji.
Denizaltı Savunma Harbi Torpido Atış Kontrol Sistemi
Modern bir torpidonun kontrol ve güdümü için özgün atış kontrol algoritmasına dayanıyor.
Denizaltı Platformlarında Kullanılan Online Performans Analiz Sistemi
Denizde geçirilen sürenin kısaltılarak meydana gelebilecek sorunların yerinde çözülmesine ve ölçüm hassasiyeti bulunan denizaltı platformlarında yapılması gereken performans analizleri gibi işlemlerin otomasyonuna katkı sağlıyor.
Denizaltı Bilgi Dağıtım Sistemi
Denizaltının emniyetli bir şekilde görevini yerine getirmesini sağlayan teknoloji, ham bilgileri toplayarak verileri belirlenen önem sırasına göre listeliyor. Ardından kontrol ve analiz için kaydedilen bilgilerin meydana gelebilecek arızalarda yedek kanallardan ilgili sistemlere dağıtılmasına imkan veriyor.
Ar-Ge çalışmalarıyla patent sayısı arttırılacak
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan HAVELSAN Genel Müdürü Ahmet Hamdi Atalay, şirketin geçtiğimiz sene toplam 80 milyon liralık Ar-Ge çalışması yürüttüğünü belirterek patent konusuna ağırlık vermeye başladıklarını belirtti. Patent çalışmalarının istenen düzeyde olmadığını sözlerini ekleyen Atalay, çalışanları patent konusuna teşvik ettiklerini ve Ar-Ge sayesinde patent sayısını arttırmayı hedeflediklerini dile getirdi.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
sonsua kadar sürecek o video
harbiden sıktı bu video
ya yeni video ekleyin ya da bu videoyu kaldırın
1 yaz kısa süre kullanım için ideal,
Hawli
Çok eğlenceli görünüyor :))
Baya eğlenceli görünüyor :)
Eğlenceli görünüyor
mars için birebir :)
Son derece farklı bir alet :D
çöp
türkiyede satılmıyor mu daha?
@ccguven evine giren surilere yemek olmuş ilk işleri yemek değilmiş...
Yine mi piramit ( sürekli gördüğüm masonik sembolleri vurguluyorum, istatistikleri bilelim, yerlileriyle iş yapmayalım )
Yurtdışı fiyatı bile 9k olunca insanın hevesi kaçıyor
Benim oğlana alayım bi tane
Efsane Türkiye’ye gelse alırım..
O ışık efektleri sadece yanlarda değil üstte de olmalıydı. Böylece tabancayı kullanan, kafasını yana eğmek zorunda kalıp, fıtık olmaz.
Mukemmel bir silah acaba ne kadar hızlı atıyor. [resim] [resim]
Fiyat makul olsa efsane olur gerçekten ya.