Güvenlik Yazılımını Devre Dışı Bıraktı
NSA sızıntısıyla ilgili soruşturmasını sürdüren Kaspersky, kişisel bilgisayarında Kaspersky Lab tarafından geliştirilen bir anti-virüs yazılımı kullanan NSA danışmanının yazılımı bir süreliğine devre dışı bıraktığını vurguladı. Şirketin açıklamasına göre danışman, Microsoft 2013'ün korsan bir kopyasını yüklemek için anti-virüs yazılımını devre dışı bırakıp bir süre sonra tekrar etkin hale getirdi. Anti-virüs yazılımı devre dışı bırakıldığında pek çok arka kapı ve trojen de dahil olmak üzere toplam 121 adet kötü amaçlı yazılımın bilgisayara yerleştiği tespit edildi. Kötü amaçlı arasında Rus forumlarında satılan ve Ekim 2014'te NSA çalışanının bilgisayarına bulaştığı tespit edilen Backdoor.Win32.Mokes.hvl adlı bir dosya da yer alıyordu.
Güvenlik firması bu bulguların ardından söz konusu NSA sızıntısının birçok farklı araç(kötü amaçlı yazılımların herhangi biri) üzerinden gerçekleştirilmiş olabileceğini kaydetti. Şirket geçtiğimiz ay, NSA danışmanının bilgisayarındaki dosyaları yanlışlıkla, ant-virüs yazılımı bu dosyaları kötü amaçlı yazılım olarak işaretlediği için, indirdiğini itiraf etmişti. İndirilen dosyaların NSA'in hack araçlarını da içerdiğini bildiren Kaspersky, dosyaların kaynağının ABD hükümeti olduğunu anladıklarında derhal bütün dosyaları kendi veri tabanından sildiğini açıklamıştı.
Tabi Kaspersky'nin tespitlerinin doğruluğu ve NSA sızıntısında bir rolü olmadığı konusunda ABD'li yetkilileri ikna etmesi gerekiyor zira Rus hükümetine casusluk yaptığı gerekçesiyle ABD'de hükümet birimlerinde Kaspersky ürünlerinin kullanımı yasaklanmıştı. Bu yasak kararının ardından ABD'de Best Buy gibi bazı süpermarketler de Kaspersky ürünlerini raflardan kaldırmaya başlamıştı.
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
param olsa alacağım helikopter
Bu sadece başlangıç toplam 500 tane üretilmesi planlanıyor. Yerli ve ihracat amaçlı.