İlk tantımı Eylül ayındaki Intel Geliştiriciler Konferansı'nda yapılan ve Türkiye'de sadece Donanimhaber.com olarak bizim inceleme fırsatı bulduğumuz MSI GS30 Shadow ve ekran kartı genişleme istasyonu nihayet resmiyete kavuştu. İsterseniz önce 13.3-inç boyutundaki dizüstü bilgisayarı değerlendirmeye başlayalım. Kendi sınıfındaki en güçlü donanım seçeneklerinden birine sahip olan sistem, Intel'in Crystalwell kodlu Core i7-4870HQ işlemcisini kullanıyor.
Haswell jenerasyonunun bir üyesi olan ve 22nm üretim teknolojisiyle hazırlanan bu işlemci, 4 çekirdek ve 8 izlek desteği sunuyor. Bazı frekansı 2.5GHz olan ve Turbo Boost teknolojisi ile çalışma frekansını dinamik olarak 3.7GHz'e kadar yükseltebilen işlemcinin en önemli farkı olarak, sahip olduğu entegre grafik birimini gösterebilir. Iris Pro HD 5200 GPU'suna sahip olan dizüstü bilgisayar, böylece çeşitli oyunları Full HD seviyesinde ve belli kalite ayarlarında açabiliyor. Intel'in açıklamaları doğrultusunda bu oyunlara Grid 2 araba yarışını örnek gösterebiliriz.
Diğer özellikleri arasında 16GB'a kadar DDR3L bellek seçeneği, RAID SSD depolama alternatifi ve Full HD çözünürlüklü IPS ekran gibi detayların olduğu GS30 Shadow, kasa etrafını çevreleyen ışıklandırma sistemiyle, bu açıdan Alienware dizüstü bilgisayarları akıllara getirmiyor da değil. MSI'ın yeni dizüstü bilgisayarını ilginç yapan nokta ise, beraberinde kullanılabilecek özel donanım istasyonu. Bu ekipman sayesinde bilgisayara tam manasıyla donanım dopingi yapılabiliyor.
Bu istasyon bünyesinde tercihe göre GeForce GTX 980 ya da Titan Z gibi Nvidia ekran kartları ile AMD'nin üst seviye grafik çözümlerini barındırabiliyor. Özel bir bağlantı arayüzü kullanan istasyon ile eşlenebilmesi için dizüstü bilgisayarı üst bölüme oturtmak gerekiyor. Daha da ilginç olan ise, bu istasyon sadece harici bir ekran kartı değil aynı zamanda 3.5-inç depolama sürücüsü, Killer Gigabit Ethernet kontrolcüsü ve çift hoparlör gibi bazı başka bileşenlere de sahip. Tabi tüm bunlara ek olarak, istasyon üzerindeki ekstra USB 3.0 konnektörlerin de unutmamalıyız.
Dizüstü bilgisayar ve istasyon arasındaki bağlantı, PCIe 3.0 x16 arayüzü üzerinden gerçekleştiriliyor. Ana hatları itibariyle yeterli bantgenişliği potansiyeline sahip olan arayüz için MSI, en üst seviye ekran kartlarında ufak performans düşüşleri yaşanabileceğine de vurgu yapıyor. Bu arada merak edenler olabilir, o kadar donanıma sahip olan istasyon gücü nereden alıyor diye, hemen yanıt vereyim bu istasyonda 450 Watt'lık güç kaynağı da bulunuyor.
MSI henüz piyasaya çıkacak nihai donanım konfigürasyonuna karar vermiş değil. Tam çıkış tarihi belli olmadığı için şirket, 14nm Broadwell mimarisine sahip yeni nesil Core i7 mobil işlemcileri de beklemek isteyebilir. Ekran kartı tarafında da bazı yeni seçeneklerin hem AMD hem de Nvidia cephesinden yolda olduğu biliniyor zaten. Ama kesin olan bir şey var ki, sadece ekran kartı barındırmamasıyla bile bu istasyon ilgi odağı olmayı başarıyor. Bilgisayarı ve istasyonu merak edenler, erken mühendislik örnekleriyle çektiğimiz videoya hemen aşağıda göz atabilirler.
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
sonsua kadar sürecek o video
harbiden sıktı bu video
ya yeni video ekleyin ya da bu videoyu kaldırın
1 yaz kısa süre kullanım için ideal,
Hawli
Çok eğlenceli görünüyor :))
Baya eğlenceli görünüyor :)
Eğlenceli görünüyor
mars için birebir :)
Son derece farklı bir alet :D
çöp
türkiyede satılmıyor mu daha?
@ccguven evine giren surilere yemek olmuş ilk işleri yemek değilmiş...
Yine mi piramit ( sürekli gördüğüm masonik sembolleri vurguluyorum, istatistikleri bilelim, yerlileriyle iş yapmayalım )
Yurtdışı fiyatı bile 9k olunca insanın hevesi kaçıyor
Benim oğlana alayım bi tane
Efsane Türkiye’ye gelse alırım..
O ışık efektleri sadece yanlarda değil üstte de olmalıydı. Böylece tabancayı kullanan, kafasını yana eğmek zorunda kalıp, fıtık olmaz.
Mukemmel bir silah acaba ne kadar hızlı atıyor. [resim] [resim]
Fiyat makul olsa efsane olur gerçekten ya.