Cam ya da pencere gibi noktalar arkasından çekim yapmak zorunda kalan fotoğrafçılar, bu yansımaları önlemek adına farklı sarmalayıcı aparatlar (Örneğin LensSkirt) ya da polarize filtreler kullanıyor. Ancak bazı durumlarda oluşan bu yansımaları çözmek büyük bir sorun haline gelebiliyor. Massachusetts Teknoloji Enstitüsü ya da kısa adıyla MIT tarafından geliştirilen yeni bir algoritma ise bu sorunu çözmeyi hedefliyor.
Cam yüzeylerin optik yapısıdan dolayı çekim sırasında oluşan yansımalar genelde çift yapıda meydana geliyor. MIT'nin algoritması ise üst üste binen bu yansımaları birleştirme noktasında çalışma gösteriyor. Fotoğrafları özel bir analizden geçiren algoritma, bu yansımaları tek bir parça haline getirerek arkaplandan ayırabiliyor ya da direkt olarak fotoğraftan yansıyan objeyi çıkartabiliyor.
Tek yansımaya sahip fotoğraflarda çalışmadığı belirtilen algoritma, çok sayıda çift yansımalı fotoğrafın çekildiği ve bulunduğu göz önüne alındığı zaman ise büyük bir potansiyel vaat ediyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
sonsua kadar sürecek o video
harbiden sıktı bu video
ya yeni video ekleyin ya da bu videoyu kaldırın
1 yaz kısa süre kullanım için ideal,
Hawli
Çok eğlenceli görünüyor :))
Baya eğlenceli görünüyor :)
Eğlenceli görünüyor
mars için birebir :)
Son derece farklı bir alet :D
çöp
türkiyede satılmıyor mu daha?
@ccguven evine giren surilere yemek olmuş ilk işleri yemek değilmiş...
Yine mi piramit ( sürekli gördüğüm masonik sembolleri vurguluyorum, istatistikleri bilelim, yerlileriyle iş yapmayalım )
Yurtdışı fiyatı bile 9k olunca insanın hevesi kaçıyor
Benim oğlana alayım bi tane
Efsane Türkiye’ye gelse alırım..
O ışık efektleri sadece yanlarda değil üstte de olmalıydı. Böylece tabancayı kullanan, kafasını yana eğmek zorunda kalıp, fıtık olmaz.
Mukemmel bir silah acaba ne kadar hızlı atıyor. [resim] [resim]
Fiyat makul olsa efsane olur gerçekten ya.