Yazılım geliştirme ile uğraşan kişilerin yakından bildiği üzere kod yazmak oldukça zahmetli bir süreç. En ufak satır hatası bile büyük sorunlara yol açabiliyor ve binlerce satır arasında bu hatalı kodu bulmak büyük zaman israfı ortaya çıkartabiliyor. Bu sorunu çözmeyi amaçlayan Massachusetts Teknoloji Enstitüsü ya da kısa adıyla MIT, yeni sistemi ile yazılım kodlarını otomatik olarak onarmayı hedefliyor.
MIT tarafından CodePhage olarak isimlendirilen sistem, yukarıda da belirttiğimiz üzere yazılan kodların otomatik olarak düzeltilmesine dayanıyor. Bunu diğer hazır yazılımlardan ödünç aldığı kodlar ile yerine getiren sistem, farklı programlama dilleriyle çalışma gösterebiliyor ve sonuç olarak hata arama - bulma sürecinde yazılımcılara çok büyük zaman kazancı getirebiliyor.
Hata (Bug) bulma / ayıklana noktasında da aktif olarak kullanılabilen CodePhage, MIT araştırmacısı Stelios Sidiroglou-Douskos'un açıklamalarına göre bunu "dinamik kod çevrimi ve nakli" sayesinde diğer yazılımların kaynak kodlarına girmeden yerine getiriyor. Bu noktada sayısı milyonları bulan açık kaynaklı yazılım projelerinden de yararlanan sistem, çok önemli bir gelişme olarak güvenlik kontrolleri için de çalışma gösterebiliyor.
7 açık kaynak kodlu yazılım üzerinde yapılan testlerde savunmasız durumdaki kodları10 dakika içerisinde bulduğu ve bu sürenin ilerleyen dönemde çok daha aşağılara çekileceği söylenen sistem, uzun vadeli amaç olaraksa başkaları tarafından yazılan kodları yeniden yazma derdini ortadan kaldırma amacını güdüyor. CodePhage bunu benzer kodları bulup bir araya getirerek sağlamayı hedefliyor ve böylece yine çok büyük bir zaman kazancı elde edilmiş oluyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
sonsua kadar sürecek o video
harbiden sıktı bu video
ya yeni video ekleyin ya da bu videoyu kaldırın
1 yaz kısa süre kullanım için ideal,
Hawli
Çok eğlenceli görünüyor :))
Baya eğlenceli görünüyor :)
Eğlenceli görünüyor
mars için birebir :)
Son derece farklı bir alet :D
çöp
türkiyede satılmıyor mu daha?
@ccguven evine giren surilere yemek olmuş ilk işleri yemek değilmiş...
Yine mi piramit ( sürekli gördüğüm masonik sembolleri vurguluyorum, istatistikleri bilelim, yerlileriyle iş yapmayalım )
Yurtdışı fiyatı bile 9k olunca insanın hevesi kaçıyor
Benim oğlana alayım bi tane
Efsane Türkiye’ye gelse alırım..
O ışık efektleri sadece yanlarda değil üstte de olmalıydı. Böylece tabancayı kullanan, kafasını yana eğmek zorunda kalıp, fıtık olmaz.
Mukemmel bir silah acaba ne kadar hızlı atıyor. [resim] [resim]
Fiyat makul olsa efsane olur gerçekten ya.