Anlık Bildirim

PC'niz Meltdown ve Spectre'ye karşı savunmasız mı? Kolayca öğrenin

Ashampoo Spectre and Meltdown CPU Checker programıyla, bilgisayarınızın Meltdown ve Spectre adlı işlemci açıklarına karşı savunmasız olup olmadığını çok basit bir şekilde öğrenebilirsiniz.
Meltdown ve Spectre güvenlik açıkları için gerekli güncellemeler birçok şirket tarafından yayınlanmış durumda. Bazı yamalar tıpkı Microsoft'un Windows Update aracılığıyla gönderdiği gibi PC'lere otomatik olarak yüklenirken, diğer bazı güncellemeleri yüklemenin gerekli olup olmadığını anlamak zor olabilir.
Ashampoo Spectre and Meltdown CPU Checker isimli küçük ve daha da önemlisi ücretsiz bir programla sisteminizin her iki işlemci açığına karşı savunmasız olup olmadığını hızlı bir şekilde öğrenebilirsiniz. Programın sadece Windows işletim sistemlerinde çalıştığını belirtelim.
Bahsi geçen kontrol sürecini bir program yardımı olmadan yapmak için PowerShell'de birkaç komut çalıştırmak ve ekrana gelen çıktıyı analiz etmek gerekiyor. Yani bu küçük aracın, sizi hayli zahmetli bir süreçten kurtararak büyük bir işler başardığını söylemek lazım.

Ashampoo Spectre and Meltdown CPU Checker nasıl kullanılır?

Öncelikle programın çok basit olduğunu söyleyelim. İndirip çalıştırdıktan sonra yapmanız gereken tek şey "Start security check" (Güvenlik kontrolünü başlat) butonuna tıklamak. Sadece birkaç dakika sonra sonucu ekranda göreceksiniz.
Program her iki güvenlik açığının durumunu görüntüleyeceği için Spectre, Meltdown veya her ikisinden birden etkilenip etkilenmediğinizi öğrenmeniz mümkün olacak. Eğer yama kurmanız gerekiyorsa sisteminizi nasıl güvenli hale getirebileceğinize ilişkin bilgilere ulaşmanız için arayüzün alt kısmında küçük bir bağlantı göreceksiniz.
Ashampoo Spectre and Meltdown CPU Checker isimli bu küçük ve hayli faydalı programı buraya tıklayarak resmi web sitesi üzerinden indirebilirsiniz. Sorunsuz bir şekilde çalıştırabilmeniz için sisteminizde Windows Management Framework 5.1'in yüklü olması gerekiyor. Bu paketi indirmek için de buraya tıklayarak Microsoft'un web sitesine bağlanabilirsiniz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11663 kez okundu.
45 kişi, toplam 51 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, arm ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim