İnsanlardakine benzer sinir dokuları içeriyor
Facivermis yunnanicus olarak bilinen bu canlı, ihtiyaç duymadığı vücut kısımlarını koparmak üzere evrimleşen bilinen en eski hayvan örneği. Üstelik bu canlı zekasıyla da dikkat çekiyor. Onu zeki kılan şey ise mikroRNA adı verilen çeşitli gen düzenleyicileri içermesi. Alman bilim insanları, karmaşık beyin işlevlerinin geliştirilmesinde rol alan bu genlerin insanlardakine benzer sayıda ahtapotlarda da yer aldığını keşfetti. Çalışmada görev alan Profesör Nikolaus Rajewsky yaptığı açıklamada, "Bizi ahtapota bağlayan şey de bu." dedi.
Dikkat çeten çalışmada ölü ahtapotlardan alınan 18 farklı doku örneğinin analiz edilerek, çoğunlukla beyinde olmak üzere toplam 42 yeni mikroRNA ailesi belirledi. Çalışmanın başyazarı, keşfedilen yeni mikroRNA'lar için şunları söyledi: "Bu, hayvanlar alemindeki mikroRNA ailelerinin üçüncü en büyük genişlemesidir. Fikir vermesi adına yumuşakçalar olan istiridyeler, ahtapotlarla paylaştıkları son atalarından bu yana sadece beş yeni mikroRNA edinirken, ahtapotlar ise 90 tane edindi."
Aşağıdaki videodan ahtapotların ne kadar zeki hayvanlar olduğunu gözler önüne seren kavanoz açma deneyini izleyebilirsiniz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
sonsua kadar sürecek o video
harbiden sıktı bu video
1 yaz kısa süre kullanım için ideal,
@ccguven evine giren surilere yemek olmuş ilk işleri yemek değilmiş...
Benim oğlana alayım bi tane
O ışık efektleri sadece yanlarda değil üstte de olmalıydı. Böylece tabancayı kullanan, kafasını yana eğmek zorunda kalıp, fıtık olmaz.
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü
GENEL İSTATİSTİKLER
5932 kez okundu.
41 kişi, toplam 50 yorum yazdı.
HABERİN ETİKETLERİ
insan, keşif ve