Uygulama ile Aç

14.nesil Intel Raptor Lake Refresh işlemcilerin tam listesi paylaşıldı

Intel 14.Nesil Raptor Lake Refresh işlemcilerin tam listesi paylaşıldı. Yaklaşmakta olan işlemci serisinde 27'den fazla model bulunabilir. İşte tüm bildiklerimiz...

Ekim ayı tarihli Intel etkinliği yaklaşırken, bu etkinlikte tanıtılacak 14.nesil Intel Raptor Lake Refresh işlemcilerin özellikleri netleşmeye başladı. Son olarak yeni işlemcilere ilişkin çarpıcı bir detay daha paylaşıldı. Raptor Lake Refresh serisinde 27'den fazla model bulunacak.

Raptor Lake Refresh serisinde 27'den fazla model bulunacak

Bilmeyenler için Raptor Lake Refresh işlemcilerdeki en önemli yükseltme, daha yüksek çekirdek sayısı, daha yüksek saat hızları ve daha hızlı DDR5 bellek (potansiyel olarak 6400 MT/sn) desteği olacak. Dolayısıyla yeni CPU'lar, Intel 7 işlem düğümünü kullanmaya devam edecek ve mevcut LGA 1700/1800 anakartlarla uyumlu olacak.

Raptor Lake Refresh işlemcilerin model listesi henüz tam olarak resmileşmedi. Ancak yukarıda da görülebildiği gibi yeni sızıntı, Intel'in masaüstü ürünlerine yönelik kapsamlı planlarını gösteriyor. Öyle ki mevcut durumda planlanan CPU sayısı 27'yi aşabilir. İşte bilinen tüm işlemciler

Raptor Lake Refresh işlemciler

Ayrıca bkz.

Intel Core i9-14900K test edildi: 6.0GHz hız ve daha fazlası

Bu sızıntının doğruluğu kanıtlanırsa Intel'in bir sonraki serisi 2 ile 24 çekirdek arasında değişen işlemciler sunacak. Bu noktada Raptor Lake Refresh serisi, çift çekirdekli Intel 300 CPU'lardan 24 çekirdek i9-14900K serisine kadar uzanacak.

Raptor Lake Refresh işlemciler



Haberi DH'de Gör Yorumlar ve Diğer Detaylar
Whatsapp ile Paylaş

Beğenilen Yorumlar

Tümünü Gör
2 Yorumun Tamamını Gör