Ryzen platformunun anakartlarında gün geçtikçe daha çok çeşit görmeye devam ediyoruz. Gigabyte’ın son modeli işlemciler için kompakt ama güçlü bir seçenek olarak karşımıza çıkıyor.
Gigabyte’ın AB350N-Gaming Wi-Fi adıyla satışa sunduğu anakartının temelinde isminden de anlaşılacağı üzere AMD’nin B350 yongası yatıyor. Yonganın teknik detaylarına kısaca bakalım isterseniz. Teknoloji devinin performans sınıfı olarak nitelendirdiği çözümü x16 modunda çalışan bir adet PCI Express 3.0 slotunu destekliyor tabi Athlon serisi işlemci ile birlikte kullanıldığında soket x8 modunda çalışıyor.
M.2 Slotu
Hız aşırtma desteği bulunan yonga 6’şar adet USB 3.1 Gen 1 ve USB 2.0 portunun yanı sıra 2 adet de USB 3.1 Gen 2 arabirimi üzerinden çevre birimleri ile bağlantı sağlıyor. 4 SATA portuyla birlikte 2 NVMe arayüzü de depolama çözümleriniz için yer alırken bir adet de SATAe portu bulunmakta.
Dilerseniz disklerinizi platformda RAID 0,1,10 konfigürasyonunda çalıştırabiliyorsunuz. Tabi modelde SATAe arayüzünün bulunmadığını ve USB 2.0 portu sayısının 4’e kadar çıkabildiğinin de altını çizelim. Ayrıca anakartın arka tarafında bir adet M.2 slotu bulunmakta.
ECC Bellek
Bellek tarafında bildiğiniz üzere Ryzen işlemciler ECC belleklere tam manada destek veriyor. Eğer anakart üreticiniz de BIOS’unuzda ilgili seçeneği size sunmuşsa önünüzde ECC bellek kullanmak için teknik olarak başka bir engel kalmamış oluyor. Bu kısa bilgi eşliğinde modelin bellek desteğine değinelim. Anakart 32 GB’a kadar kapasiteli bellekleri 3200 MHz’lik hız aşırtmalı değerde çalıştırabiliyor.
6 Fazlı VRM
Gigabyte çözümünü International Rectifier denetleyicisi, IR PowIRstage entegre kontrolcülerini kullanan tamamı dijital 6 fazlı VRM’le de desteklemeyi ihmal etmemiş bu sayede kompakt bir sisteme ev sahipliği yapacak olan kart, sisteminin performansını bir tık öteye taşımak isteyen kullanıcılara da hitap eder hale gelmiş. Bununla birlikte günümüzde artık bir standart olan katı kapasitörler bu model de ihmal edilmemiş.
Wi-Fi AC Desteği
Gigabyte’ın oyuncu temalı çözümünün ses yongası ise Realtek’in ALC1220 çözümü. Yonga 7.1 kanal ses desteğine ve dijital ses çıkışı desteğine sahip. Adında yer verildiği üzere Wİ-Fi desteği bulunan anakartın Wi-Fİ 802.11 a/b/g/n/ac desteği bulunmakta ayrıca Bluetooth 4.2 teknolojisi ile de bağlantı imkanı genişletilmiş.
Modelin arka panelindeki ara yüzlerine geçecek olursak, görüntü aktarımı için 1’er adet DP 1.2 ve HDMI 1.4 portu ve ses aktarımı içinse Realtek ALC1220’den beslenen ses aktarım arabirimleri yer alıyor. 2 adet USB 2.0, 4 adet USB 3.1 Gen 1 ve 2 adet USB 3.1 Gen 2 (Type A) arayüzünün yanı sıra bir adet RJ45 portu bulunmakta. Ek olarak bir adet PS/2 arabiriminin de yer aldığı panelde Wi-Fi anteninin konnektörleri diğer detayların arasında.
RGB Aydınlatma
Son olarak oyuncu sistemlerin son dönemde vazgeçilmezi haline gelen RGB ledlerle görselliği bir kat arttırılan anakartta sistemini şerit ledlerle aydınlatmak isteyen kullanıcılar için iki adet 5 pinli soket de unutulmamış. Modelin fiyat etiketi ise 114.99$ şeklinde belirlenmiş.
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
Su tabancası haberinin değiştirilmesi için DH ofisinin olduğu binaya kendimi zincirleyerek eylem yaptım (Ayrıca yere boş DVD'lerle "seni seviyorum DH" yazdım.)
Su tabancası gitti şimdi 5-6 sene bu haberle idare edecez artık :D
su tabancası haberi nerde ya
Biraz daha akıcılık ve avuç içinin de kasılmasını yaparlarsa tamamdır.