Anlık Bildirim

Apple'ın BYD ile yıllarca pil teknolojisi üzerinde çalıştığı ortaya çıktı

Apple'ın, iptal edilen elektrikli aracında kulanılmak üzere Çinli batarya ve otomobil devi BYD ile yıllarca bataryalar üzerinde çalıştığı ortaya çıktı.         
Apple, BYD ile yıllarca pil teknolojisi üzerinde çalıştı Tam Boyutta Gör
Apple'ın yaklaşık 10 yıl ve 10 milyar dolar harcadığı elektrikli otomobil projesi resmi olarak bu yılın başlarında sonlandırıldı. Yeni ortaya çıkan bir habere göre teknoloji devi, elektrikli aracında kulanılmak üzere Çinli batarya ve otomobil devi BYD ile yıllarca bataryalar üzerinde çalıştı. Apple'ın otomobil projesi iptal edilse bile, iki firma arasındaki çalışmanın pil teknolojisinin ilerlemesine yardımcı olduğu ortaya çıktı.

Apple, BYD Blade bataryaları kullanmayı planlıyordu

Apple ve BYD'nin 2017'de birlikte çalışmaya başladığı ve lityum demir fosfat (LFP) hücreleri kullanan bir batarya sistemi geliştirdiği bildiriliyor. Projede çalışan Apple mühendislerinin gelişmiş batarya paketleri ve ısı yönetimi konusunda uzmanlığa sahip olduğu, BYD'nin ise LFP piller ve üretim konusundaki bilgi birikimini kullandığı belirtiliyor.

Apple, BYD ile yıllarca pil teknolojisi üzerinde çalıştı Tam Boyutta Gör
Bloomberg, BYD mühendislerinin Apple yöneticilerine şu anda elektrikli araçlarında kullanılan Blade bataryalarının erken versiyonlarını göstermesinin ardından Apple ve BYD'nin işbirliği yaptığını bildirdi. BYD'nin pillerinden etkilenen Apple, kendi araçlarındaki batarya paketinde bu hücreleri kullanmayı planlıyordu. Teknoloji devinin daha önceleri ise nikel ve alkalin kullanan hücreler üzerinde çalıştığı aktarılıyor.

Ne BYD ne de Apple pil teknolojisi konusunda iş birliği yaptıklarını doğrulamadı. BYD, Blade pil teknolojisinin kendi tasarımı olduğunu ve pilinin tüm mülkiyet ve patent haklarına sahip olduğunu söylüyor.

Yıllarca süren iş birliğine rağmen, Apple sonunda BYD ile olan ortaklığından vazgeçti ve diğer seçenekleri araştırmaya başladı. 2021'in başlarında, Apple'ın Hyundai ile uzun zamandır beklenen otonom elektrikli aracını hayata geçirmek için görüşmelerde bulunduğu haberi çıktı, ancak bu görüşmeler hızla sona erdi.

Kaynakça https://www.carscoops.com/2024/10/apple-spent-years-secretly-developing-ev-batteries-with-byd/ https://www.bloomberg.com/news/articles/2024-10-16/apple-secretly-worked-with-china-s-byd-on-long-range-ev-battery?embedded-checkout=true Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim