Anlık Bildirim

iPhone 16 etkisi: Apple'ın küresel gelirleri 400 milyar doları aşabilir

Yeni yayınlanan pazar istihbarat raporu, iPhone 16 lansmanının Apple'ın gelirinin bu yıl rekor seviye olan 400 milyar dolara ulaşmasına yardımcı olacağını öngörüyor.
Apple'ın küresel gelirleri 2024'te 400 milyar doları geçebilir Tam Boyutta Gör
Apple'ın 2023 geliri bir önceki yıla göre düşüş yaşamıştı ancak Counterpoint araştırma şirketi bunun 2024'te tersine dönmesini bekliyor. Counterpoint'in öngörüsüne göre Apple'ın küresel gelirlerinin 2024'te ilk kez 400 milyar dolar sınırını aşması bekleniyor.

Apple'ın gelirlerinin 400 milyar dolarla rekor seviyeye ulaşması bekleniyor

Bu rekor sayının hem donanım hem de hizmet segmentlerindeki büyümeden kaynaklanması bekleniyor. 2023'teki düşüşün ardından Apple'ın donanım gelirlerinin 2024'te yıllık yüzde 3 büyümesi bekleniyor.

iPhone, iPad, Mac, Watch, AirPods gibi donanım ürünlerinin yeni lansmanlarla bu büyümeyi desteklemesi ve yönlendirmesi muhtemel görünüyor. Hizmet gelirlerinin ise büyümeye devam etmesi ve 2025'te rekor seviyelere ulaşarak ilk kez 100 milyar dolar sınırını aşması bekleniyor.

Hizmet gelirleri Apple için giderek daha önemli olsa da şirket hala gelirinin yüzde 75'ini donanımdan elde ediyor. Counterpoint Araştırma Direktörü Tarun Pathak, Apple Intelligence'ın yeni donanım satışlarını artırmada kilit rol oynayacağını söyledi.

Pathak, "2023'teki düşüşün ardından 2024'te birden fazla lansmanla yönlendirilen birkaç önemli donanım kategorisinde büyüme görülecek. Ayrıca Apple Intelligence'ın donanım segmentlerinde uygulanması vaadi bulunuyor. Bu da bir kez daha heyecan yarattı ve yükseltmeleri teşvik edebilir" dedi. iPhone 15 Pro ve Pro Max'in Apple Intelligence özelliklerini çalıştırabilen mevcut iki iPhone olması nedeniyle iPhone 16'nın büyük bir talep görmesi bekleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim