Anlık Bildirim

Apple, M4 işlemcili Mac'leri test etmeye başladı

Apple, bu yıl MacBook Pro, Mac mini ve iMac'i M4 çipleriyle yenilemeyi planlıyor. Yeni bir rapor, Apple'ın M4 işlemciyle yenilenmiş dört Mac modelini test ettiğini söylüyor.
apple m4 çipli mac'leri test ediyor Tam Boyutta Gör
Bloomberg tarafından fark edilen geliştirici test günlüklerine göre, Apple üçüncü parti uygulamalarla uyumluluğu sağlamak için piyasaya sürülmemiş Mac modellerini test etmeye başladı. Test edilen Mac'ler "16,1", "16,2", "16,3" ve "16,10" olarak tanımlanıyor. Mac’lerin üçünde 10 çekirdekli CPU ve 10 çekirdekli GPU var. Dördüncü modelde 8 çekirdekli CPU ve 8 çekirdekli GPU bulunuyor ki bu, şimdiye kadar gördüğümüz bir M4 yapılandırması değil. Dört M4 işlemcili Mac’te de 16GB veya 32GB bellek var.

256 GB ve 512 GB iPad Pro modelinde kullanılan M4 çipte 9 çekirdekli CPU ve 10 çekirdekli GPU bulunurken, 1 TB ve 2 TB modellerinde kullanılan çipte 10 çekirdekli CPU ve 10 çekirdekli GPU bulunuyor. Mac modellerinde de bu çip bulunacak.

Gurman, üst düzey ‌Mac mini‌ ve 14 inç MacBook Pro modellerinin yanı sıra 16 inç MacBook Pro'da kullanılacak olan M4 Pro veya M4 Max çiplerinden bahsetmiyor. M4 Pro ve M4 Max çipleri daha fazla CPU ve GPU çekirdeğine ve daha fazla maksimum belleğe sahip olacak ancak şu anda test edilen modellerde temel M4 çipi bulunuyor.

Apple’ın bu yıl içinde muhtemelen Ekim ayında öncelikle MacBook Pro ve Mac mini’yi M4 çiple yenilemesi bekleniyor. iMac’i de bu sonbaharda görebiliriz ancak M4 MacBook Air, 2025’e kadar çıkmayacaktır.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim