Anlık Bildirim

Apple Watch Series 10 tanıtıldı! İşte fiyatı ve özellikleri

Apple, 9 Eylül’de düzenlediği etkinliğinde Watch Series 10 akıllı saatini tanıttı. İşte Apple Watch X olarak da bilinen Apple Watch Series 10 fiyatı ve özellikleri...
Apple Watch Series 10 tanıtıldı! İşte fiyatı ve özellikleri Tam Boyutta Gör
Apple, 9 Eylül tarihli lansman etkinliği resmen başladı. Etkinlik kapsamında tanıştığımız ürünlerden birisi de Watch Series 10 isimli akıllı saat oldu. Peki kullanıcıların Apple Watch X olarak da beklediği Apple Watch 10 akıllı saat modeli tüketicilere neler sunuyor ve hangi özelliklere sahip? İşte Apple Watch Series 10 fiyatı ve özellikleri

Apple Watch Series 10 neler sunuyor ⌚

Apple Watch Series 10, önceki nesle göre devasa yeniliklerle gelmiyor ancak 10. yılına özel önemli iyileştirmeler ve eklemelere ev sahipliği yapıyor. Akıllı saat önceki modele kıyasla iki farklı boyutta geliyor: 42mm ve 46mm. Dolayısıyla özellikle büyük modelin Apple Watch Ultra 2'ye yaklaştığını hatırlatalım. Akıllı saatte fiziksel kontrollerin sayısı ve yerleşimleri açısından herhangi bir değişiklik yok. 

Apple Watch Series 10 tanıtıldı! İşte fiyatı ve özellikleri Tam Boyutta Gör

Daha büyük ekran, daha ince tasarım🔆

Apple Watch X, kasa malzemesi olarak alüminyum ve 5.sınıf titanyum seçenekleri ile geliyor. Paslanmaz Çelik kasa, selefinden yüzde 20'ye kadar daha ince ve daha hafif. Alüminyum kasada ise bu değer yüzde 10 seviyelerinde. Ekran tarafında ise Apple, Series 10'daki ekranı bir açıdan bakıldığında %40'a kadar daha parlak hale getiriyor ve LTPO OLED Hep Açık Retina ekran korunuyor.

İşlemci⚡

Apple Watch Series 10 tanıtıldı! İşte fiyatı ve özellikleri Tam Boyutta Gör
Apple Watch 10, önceki S9 çipinden daha gelişmiş Apple'ın yeni S10 işlemcisiyle geliyor. Güncellenmiş çip, hız ve verimlilik iyileştirmeleri getirerek pil ömrünü ve genel performansı önemli derece iyileştirecek. Kıyaslamak adına Series 9'a göre yüzde 20 daha fazla transistör ve yüzde 30 daha hızlı bir deneyim sunacak. Ayrıca daha hızlı sinirsel görevler için dört çekirdekli bir sinir motoruna sahip.

Uyku apnesi tespiti ve yeni sağlık teknolojileri💖

Apple Watch Series 10 tanıtıldı! İşte fiyatı ve özellikleri Tam Boyutta Gör
Apple, Apple Watch'u bir sağlık cihazı olarak konumlandırmada başarı elde etti. Apple son yıllarda kan oksijen izleme, sıcaklık algılama ve bisikletçiler ve koşucular için yeni yazılım özellikleri gibi çeşitli yeni sağlık izleme araçları tanıttı. Ancak, devam eden bir patent anlaşmazlığı nedeniyle kan oksijen özelliğinin ABD'de satılan yeni Series 9 ve Ultra 2 saatlerinde artık mevcut olmadığını belirtmekte fayda var.

Apple Watch Series 10 ise, Apple Watch 8 ve 9'da tanıtılan cilt sıcaklığı sensörü, çarpışma algılama, çift dokunma hareketi ve ultra geniş bant çipi gibi tüm yeni özelliklere/teknolojilere sahip. Ancak en önemli gelişmeler biri, uyku & nefes alma alışkanlıklarının takip edilmesini sağlayan uyku apnesi ölçümü olacak.

Apple Watch Series 9’un su geçirmezlik derecesi 50 metre ve tüplü dalış gibi aktiviteler için önerilmiyor. Apple Watch Ultra ise 100 metre derinliğe kadar suya daldırılabiliyor, 40 metreye kadar da yüksek hızlı su sporları yaparken kullanılabiliyor. Apple Watch 10, yüksek hızlı su sporları için 20 metre derinliğe kadar dayanabilecek. Ayrıca şu anda Watch Ultra’ya özel olan Apple Derinlik uygulamasıyla gelecek ve yeni bir derinlik göstergesine ek olarak su sıcaklığını ölçebiliyor. 

Apple Watch Series 10 tanıtıldı! İşte fiyatı ve özellikleri Tam Boyutta Gör
Ayrıca watchOS 11'deki yeni Tides uygulaması sayesinde Apple Watch 10 kullanıcıları dünya çapındaki kıyı şeritlerinden verilere ulaşabilecek. Egzersiz uygulaması ayrıca kano için mesafe, hız ve rota haritalama da içeriyor.

Daha hızlı şarj🔋

Apple Watch serisi, orijinal modele geri dönüldüğünde, şarj başına 18 saatlik pil ömründe takılıp kalmıştı. Bu süre Keza Watch 9 serisinde ise pil tasarrufu ile 36 saate çıktı. Apple Watch Series 10'da ise benzer pil süresi korunuyor. Ancak şimdiye kadarki en hızlı şarj olan Apple Watch olacak: 30 dakikada %80 şarja ulaşıyor.

Apple Watch Series 10 tanıtıldı! İşte fiyatı ve özellikleri Tam Boyutta Gör

Apple Watch Series 10 özellikleri📜

  • Kasa boyutu: 42 mm ve 46 mm kasa boyutu
  • Ekran: LTPO3 OLED Hep Açık Retina ekran 2000 nite kadar
  • İşlemci: Apple S10
  • Pil: 18 saat pil ömrü, 36 saat pil tasarrufu
  • Dayanıklık: IP6X, WR50 ve çatlamaya dayanıklı ekran, 50 metre ve tüplü dalış
  • Sensörler: Barometrik altimetre, optik kalp sensörü, elektriksel kalp sensörü, ivmeölçer, jiroskop, kanda oksijen sensörü, sıcaklık sensörü, uyku apnesi.
  • Bağlantı: Bluetooth 5.4, GPS
  • İşletim Sistemi: watchOS 11
  • Renk seçenekleri: Gece Yarısı, Yıldız Işığı, Gümüş, Kırmızı, Grafit, Altın, Jet Siyahı, Gümüş Alüminyum

Apple Watch Series 10 fiyatı💰

Apple Watch Series 10 fiyatı ne kadar? diye sonralar için; Apple Watch 10'un fiyatı 399 dolar, GPS + Hücresel sürümün fiyatı ise 499 dolar.

Apple Watch Series 10 çıkış tarihi❓

Apple Watch Series 10 20 Eylül tarihinden itibaren raflardaki yerini alacak.

Bu bir son dakika haberidir. İçerik güncellenmektedir. Değişiklikler için sayfayı yenileyin.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11126 kez okundu.
23 kişi, toplam 25 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
akıllı saat, Apple Event ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim