Ek olarak Winchcombe göktaşı, adını 28 Şubat 2021'de göktaşının düştüğü ve hızla ele geçirildiği Winchcombe köyünden alıyor. Tespit edilmesi ve incelemelerine başlanmasından bir yıl sonra Doğal Tarih Müzesi ve Glasgow Üniversitesi'nden uzmanlar, 4,6 milyar yıllık göktaşının dünya dışı su içerdiğini tespit etti. Bu buluş Dünya’daki suyun izinin sistemimizin dış kısımlarındaki asteroitlere kadar izlenebileceğini gösteriyor. Çalışmanın sonuçları ise Science Advances'te yayınlandı.
Winchcombe göktaşı, yüzde iki karbon içeren nadir bir CM karbonlu kondirit sınıfı bir göktaşı. Kondritler ait oldukları ana maddeden erime veya farklılaşmaya bağlı olarak değişime uğramamış taşcıl göktaşlarıdır.
Göktaşında yüzde 11 Dünya dışı su keşfedildi
Yapılan araştırmalar sonucunda karbonlu asteroitlerin, okyanusları ve Dünya'daki yaşamı başlatmak için gereken malzemeleri sağlamada önemli bir rol oynadığı vurgulanıyor. Ekip ayrıca Winchcombe göktaşının Jüpiter yakınlarındaki asteroidin bir parçası olduğunu keşfetti.
Glasgow Üniversitesi'nde Planetary Geoscience öğretim görevlisi ve makalenin yazarı Luke Daly, "Bilim camiasının sorduğu en büyük sorulardan biri, buraya nasıl geldiğimizdir. Winchcombe göktaşı üzerindeki bu analiz, Dünya'nın nasıl bu kadar çok yaşamın kaynağı olan suya sahip olduğuna dair fikir veriyor" dedi. Son olarak araştırmacılar göktaşı üzerindeki çalışmalarına devam edecek.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
sonsua kadar sürecek o video
harbiden sıktı bu video
1 yaz kısa süre kullanım için ideal,
@ccguven evine giren surilere yemek olmuş ilk işleri yemek değilmiş...
Benim oğlana alayım bi tane
O ışık efektleri sadece yanlarda değil üstte de olmalıydı. Böylece tabancayı kullanan, kafasını yana eğmek zorunda kalıp, fıtık olmaz.
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü
GENEL İSTATİSTİKLER
19211 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.
HABERİN ETİKETLERİ
Winchcombe göktaşı, Winchcombe ve