Anlık Bildirim

Arabanıza soru sorun: General Motors otomobillerine ChatGPT ekleyecek

Otomotiv devi General Motors, ChatGPT'nin arkasındaki yapay zeka modelini kullanan sanal bir kişisel asistan üzerinde çalışıyor. Zor durumlarda sürücüye yardımcı olacak.
General Motors otomobillerine ChatGPT ekleyecek Tam Boyutta Gör
ABD merkezli otomobil ve kamyon üreticisi General Motors, otomobilleri için bir sanal asistan geliştiriyor. Bu asistan ChatGPT dil modeline ve Microsoft'un Azure bulut hizmetine dayanacak.

General Motors yazılım ve işletim sistemlerinden sorumlu başkan yardımcısı Scott Miller konuyla ilgili bazı detayları doğruladı. Örneğin otomobilin lastik basıncını kaybetmesi veya lastiğinin patlaması durumunda, sürücünün sesli asistandan bu durumda ne yapması gerektiğini ve lastik değişimini nasıl gerçekleştireceğini açıklamasını isteyebileceğini belirtti.

Sürücüye ne yapması gerektiğini söyleyecek

Sistem ayrıca gösterge panelindeki belirli bir sinyalin ne anlama geldiğini söyleyebilecek ve gerekirse servisi arayıp randevu almanıza da yardımcı olacak. Ayrıca tüm bunların sesle kontrol edilebileceği belirtiliyor. Sistemin adının ne olacağı ve otomobillerde ne zaman yer alacağı konusunda henüz bir açıklama yapılmadı.

General Motors otomobillerine ChatGPT ekleyecek Tam Boyutta Gör
General Motors, Microsoft ile yapacağı iş ortaklığı sayesinde araçlarına chatbot teknolojisini entegre etmeyi planlıyor. Şirketin araçlarına ekleyeceği sohbet robotunun, ChatGPT hizmetinin alışılagelmiş tarayıcı versiyonundan farklı olacak.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim