Anlık Bildirim

Huawei şimdi de Apple M3 ile rakip olacak

Huawei’nin 5nm sürecinde ürettiği TaiShan çekirdekleri önemli bir aşamayı geride bırakırken masaüstünde Apple M3 işlemcisi ile rekabet edebilecek düzeyde olduğu iddia ediliyor. 
Huawei Tam Boyutta Gör
Geçtiğimiz haftalarda Nvidia A100 hızlandırıcısına yakın performans gösteren Ascend hızlandırıcıları ile önemli bir eşiği geride bırakan Huawei, şimdi de gözünü Apple M işlemcilerine dikti. Firma var gücüyle çalışıyor. 

Yeni nesil TaiShan çekirdeği

Sızıntılara göre Huawei yeni bir çekirdek mimarisi üzerinde çalışıyor. TaiShan düşük güç çekirdekleri Kirin 9000s işlemcisindeki Cortex-A510 çekirdeklerinin yerini alacak. Bu çekirdeklerin çok daha performanslı ve çok daha verimli olduğu ifade ediliyor. 

Huawei’nin yeni nesilde Taishan V130 mimarisini kullanacağı belirtiliyor. Kirin 9100 yonga setinde bu TaiShan mimarisini görebiliriz. Huawei Taishan çekirdeklerinin 5nm sürecinde üretileceği ve bu çekirdekleri kullanan masa üstü KunPeng işlemcisinin Apple M3 ile rekabet edebilecek kadar iddialı olacağı belirtiliyor. 

Bu rekabetin hangi kategoride olacağı ise belirtilmemiş. Sadece düşük güç çekirdekleri mi yoksa yonga setinin geneli mi bilinmiyor. Yonga setinin genelinde bir rekabet olacaksa Huawei’nin büyük bir iş başardığını söylemek gerek. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim