- Yüzde 60’ın üzerinde yerlilik oranıyla dikkat çekiyor
- İMECE uydusu özellikleri 🛰️
- İMECE’nin yerli ekipmanları neler?
- Yorumlar
İMECE’nin uzaydan paylaştığı ilk görüntü Togg’un Gemlik’teki fabrikası olmuştu. İMECE, Alper Gezeravcı’nın ziyaret ettiği Uluslararası Uzay İstasyonu’nu (ISS) görüntüledi.
İMECE'nin birinci yaşını kutlayan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, TÜRKSAT 6A'nın 8 Temmuz 2024 haftasında fırlatılacağını vurguladı. Bakan Kacır'ın paylaşımı şöyle:
Yüzde 60’ın üzerinde yerlilik oranıyla dikkat çekiyor
İMECE; yaklaşık 700 kilometre yükseklikte, saatte 27 bin km hızla hareket ediyor. Dünya'nın herhangi bir yerinden hiçbir kısıtlama olmaksızın metre altı çözünürlükte uydu görüntüsü çekebiliyor.
TÜBİTAK UZAY tarafından tasarlanıp üretilen İMECE, yüzde 60’ın üzerinde yerlilik oranı ile dikkat çekiyor. Elektro-optik kamera, uçuş bilgisayarı, elektrikli itki, yönelim ve yörünge belirleme, güç ve haberleşme alt sistemleri TÜBİTAK UZAY geliştirildi.
Uydu, 1000 kilometre uzunluğundaki ve 16,73 kilometre genişliğindeki bir bölgeyi tek seferde çekebilme yeteneğine sahip. Çektiği görüntüleri 320 Mbps veri hızı ile yer istasyonuna gönderiyor.
İMECE, Hava Kuvvetleri Komutanlığı başta olmak üzere kamu kurumları tarafından kullanılıyor. Hedef teşhis, tespit, doğal afet, savunma, tarımsal uygulamalar gibi alanlarda ülkemize hizmet veriyor
İMECE uydusu özellikleri 🛰️
- Yörünge: 680 km güneşe eş zamanlı
- Hizmet Ömrü: 5 Yıl
- Görüntü Alanı (1 Kare): 13,9 km X 16,2 km
- Ağırlık: 800 kg
- Çözünürlük: PAN 0.99 m – MSI 3.96 m
İMECE’nin yerli ekipmanları neler?
- Elektro-optik kamera
- Yönlendirilebilir Anten
- Elektrikli İtki Motoru
- Yıldız İzler ve Tepki Tekeri
- Yeni Nesil Uçuş Bilgisayarı
- Güneş Algılayıcı
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
Bana çok korkutucu geliyor bunlar.