Anlık Bildirim

Intel devletten kritik bir ihale aldı

Mali açıdan zor günler geçiren ve yeniden yapılanma sürecine giren Intel, ABD hükümetinden önemli bir ihale aldı. Savunma Bakanlığı’na yarı iletken ürünleri tedarik edecek.
Intel Tam Boyutta Gör
Yapay zekâ fırtınasına rağmen trendi iyi değerlendiremeyen ve beklediği kadar döküm müşterisi de elde edemeyen Intel, yavaş yavaş bazı bölümlerini elden çıkarmanın hesaplarını yapmaya başladı. Bir taraftan da ABD hükümetinin devasa ihalelerini kovalıyor.

Intel’e dev ihale

Gelen bilgilere göre Savunma Bakanlığı’nın Güvenli Çerçeve programı kapsamında ihtiyacı olan yarı iletken ürünlerinin üretimini Intel yapacak. 3.5 milyar dolarlık dev ihalenin Intel için can suyu olacağı belirtiliyor.

Intel bunun haricinde CHIPS Act kanunu gereğince devletten 8.5 milyar dolarlık hibe ve 11 milyar dolarlık kredi aldı. Böylece toplam meblağ 22 milyar doları geçti. Ne var ki bunun bir kısmı riske girmiş durumda. Biden hükümeti Intel’in bazı yeterlilikleri karşılayamadığını bildirince uzun süreli bir görüşme trafiği başladı.

Bu yıl hisselerinde yüzde 59 değer kaybı olan Intel, zararı en aza indirmek adına Altera yonga programlama iştirakini satmayı ve 30 milyar dolarlık Almanya fabrika planını durdurmayı düşünüyor. Ayrıca son dönemde 10 binden fazla kişinin de işine son verdi. Intel’in kötü gidişi nasıl durduracağı bilinmiyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim