Anlık Bildirim

Intel’e piyango vurdu: Tam 10 milyar dolar

Yonga döküm yarışında Tayvanlı TSMC’nin tekel olmasını istemeyen ABD hükümeti Intel’i adeta pamuklara sarıyor. Firma toplamda 13.5 milyar dolar yatırım alacak.  
Intel Tam Boyutta Gör
Geçtiğimiz günlerde Pentagon tarafından yürütülen yonga projesi kapsamında 3.5 milyar dolar civarında bir yatırımı garantileyen Intel’e bir devlet desteği daha geliyor. ABD hükümeti TSMC karşısında milli oyuncusunu rekabette tutmak için kesenin ağzını açtı.

Intel toplamda 13.5 milyar dolar alacak

Gelen bilgilere göre yonga üretiminde Çin ve Tayvan firmalarına bağımlılığı en aza indirmek isteyen ABD hükümeti, 2022 CHIPS kanunu kapsamında Intel, Arizona üretim tesislerinde kullanılmak üzere 10 milyar dolar fon sağlayacak. Böylece toplamda Intel 13.5 milyar doları cebine koyacak.

CHIPS kanunu kapsamında yonga teknolojileri için 50 milyar dolar ayrılmıştı. Bunun 39 milyar doları üretim için, 11 milyar doları da Ar-Ge için kullanılacak. Intel bu dev pastanın en büyük payını kapmış durumda.

Elbette Intel aldığı yatırımı ülkesine geri kazandırıyor. New Mexico eyaletinde yakın zamanda 3.5 milyar dolarlık bir yonga paketleme tesisi faaliyete geçti. Arizona’da ise bu dev fon ile yeni tesisler ve bantlar inşa edilecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7695 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
intel, Teknoloji Haberleri ve Donanım Bileşenleri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim