Uzun yıllar tick-tock adını verdiği iş stratejisini başarılı bir şekilde devam ettiren Intel, 14nm sürecinde sıkıntı yaşamaya başladı. 4 nesildir 14nm sürecinde üretim yapan firma beşinci nesle de geçiş yaptı. Görülen o ki sayı altıyı bulabilir.
Verimlilik halen yakalanamadı
Firma mali tabloların ardından yatırımcılarla yaptığı toplantıda 10nm geçiş sürecinin beklenenden daha fazla uzayacağını açıkladı. Normal şartlar altında bu yılın sonunda ilk örneklerin piyasada olması beklenirken gelecek yılın ilk aylarında ertelenmişti. Şimdi ikinci bir erteleme daha yaşandı ve gelecek yıl sonuna kaldı.
Intel bu yılın sonlarına doğru Whiskey Lake adında beşinci nesil 14nm işlemcilerini piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Bu seri AMD’nin 12nm sürecindeki Ryzen 2 ve Threadripper işlemcileriyle mücadele etmeyi amaçlıyor.
Intel’in üretim süreçleri konusunda daha verimli bir tablo ortaya koyduğu ve 14nm sürecinin rakiplerin 10nm süreci kadar başarılı olduğu zaman zaman ifade ediliyor. Bununla birlikte AMD aradaki farkı açmak üzere.
Şirket bu yıl 7nm sürecine geçişi başlatmak istiyor ve ilk Zen 2 tabanlı EPYC ROME işlemcileri sunucularla buluşacak. Gelecek yıl ise yeni nesil Ryzen ve Threadripper işlemciler ile pazara ağırlığını koymayı istiyor.
Intel en azından gelecek yıl sonlarına kadar AMD’nin hamlelerine çekirdek sayısı ile karşılık verecek. Yeni bir platformda 28 çekirdeğe kadar ölçeklendirilebilen işlemciler bunlar arasında. Bununla birlikte AMD’nin önemli bir avantaj elde edeceği açık.
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
1 yaz kısa süre kullanım için ideal,
Baya eğlenceli görünüyor :)
Eğlenceli görünüyor
@ccguven evine giren surilere yemek olmuş ilk işleri yemek değilmiş...
Benim oğlana alayım bi tane
O ışık efektleri sadece yanlarda değil üstte de olmalıydı. Böylece tabancayı kullanan, kafasını yana eğmek zorunda kalıp, fıtık olmaz.
hocam 4x daha iyi direk hs attirir
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü
GENEL İSTATİSTİKLER
2753 kez okundu.
18 kişi, toplam 20 yorum yazdı.
HABERİN ETİKETLERİ
intel, intel 10nm ve Donanım Bileşenleri