Anlık Bildirim

Intel üretimin bir kısmını TSMC’ye kaydırıyor

14nm sürecinde sorunlar yaşayan Intel, işlemcilerin gecikmemesi adına TSMC ile iş birliği yapıyor. Bir süreliğine alt seviye Intel işlemcilerin üretimini TSMC yapacak.

10nm sürecinde bir türlü geçiş yapamayan Intel, Apple’a modem tedariği nedeniyle de 14nm üretim bantlarında yetersizlik sorunu yaşıyor. 1 milyar dolar civarında bir yatırım yapmasına rağmen üçüncü taraf dökümcülerle iş birliği kaçınılmaz oldu.

Destek şart oldu

Hatırlanacağı üzere Intel özellikle 14nm üretim sürecinde yetersizlik sorunları ile boğuşuyor. Önceliği Apple’a modem tedariğine ayırdığı için kalan hatlar performans odaklı Core ve Xeon işlemciler tarafından kullanılıyor. Bu nedenle alt seviye Intel işlemciler ile mobil işlemcilerin üretimi gecikme tehlikesiyle karşı karşıya.

Sektörden gelen bilgilere göre Intel bazı işlemcilerin üretimini TSMC firmasına aktarıyor. Aslında net olarak döküm ortağının ismi verilmemiş ancak kaynaklar Intel’in şartlarına sadece TSMC’nin cevap verebildiğini ifade ediyor.

TSMC firması Intel adına giriş seviyesi Atom, Celeron ve Pentium işlemcilerin üretimini yapacak. Yükü biraz ortağına kaydıran Intel’in 2019 ortalarına kadar 14nm üretim sıkıntısını çözmüş olması bekleniyor.

TSMC hali hazırda Intel’in Altera bölümünün tasarladığı sonradan programlanabilir yongalarını – FPGA üretmekteydi. Geçmişte Sofia yongalarının ve ilk Atom işlemcilerin üretimini de yine TSMC üstlenmişti.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim