Bilgisayar dünyasına son yıllarda giren bir kavram var ki o da kuantum bilgisayar sistemleri. Kuantum bilgisayarı, kuantum fiziği ilkelerini kullanan ve standart bilgisayarların en yüksek hesaplama kabiliyetinin çok üzerinde hesaplama yapabilen sistemlere deniyor.
Çok üstün
Standart bilgisayar sistemlerinde 1 ve 0 bit değerlerini kullanıyoruz. Kuantum tarafında ise Qubit değeri kullanılıyor. Qubit aynı anda 1 ve 0 bitlerini işleme kapasitesine sahip. Her bir Qubit bir süper iletken devre üzerinde bulunuyor. Kuantum fiziği de işte burada devreye giriyor.
Standart bilgisayar donanımlardan transistör sayısı arttıkça işlem kapasitesi de artıyor ancak elektriksel yapıların bir noktadan sonra tekrar yenilenmesi gerektiği için işlem süreci uzamaya başlıyor. Kuantum bilgisayarların ışık hızına yakın bir sürede tüm işlemleri tamamlayabileceği belirtiliyor. Bu bakımdan yüksek yoğunluklu işlemlerde kuantum bilgisayarlara ihtiyaç doğuyor.
IBM geçtiğimiz aylarda kuantum bilgisayarlara yönelik bir işlemci tasarladığını duyurmuştu. Google ise D-Wave tarafından üretilen 1000 Qubitlik D-Wave 2X sistemlerine sunucularında yer veriyor.
Intel ise kuantum bilgisayarlarda test etmek amacıyla yeni bir yonga geliştirdiğini duyurdu. Normalde Qubitler çok kırılgan olduğu için uzay sıcaklığından 250 kat daha soğuk ortamlarda tutulması gerekiyor. Ayrıca veri kaybını önlemek için de çok iyi birleştirilmesi gerekiyor.
Intel’in yeni yongası 17 Qubitlik ve ileri seviyede materyal bilimi ile üretim tekniklerini kullanıyor. Böylece daha yüksek sıcaklıklarda çalışabilecek ve her Qubit arasındaki radyo frekans çakışmasını en aza indirecek bir kuantum bilgisayar ortaya çıkmış olacak.
Yeni süper iletken yonga deneme amacıyla Intel’in araştırma ortağı Hollandalı QuTech firmasına gönderildi. QuTech kuantum algoritmaları ile yongaları test etmeye başlayacak. Elde edilen geri bildirimlerle Intel daha stabil yongalar geliştirmeyi amaçlıyor.
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
1 yaz kısa süre kullanım için ideal,
Hawli
Çok eğlenceli görünüyor :))
Baya eğlenceli görünüyor :)
Eğlenceli görünüyor
mars için birebir :)
Son derece farklı bir alet :D
çöp
türkiyede satılmıyor mu daha?
@ccguven evine giren surilere yemek olmuş ilk işleri yemek değilmiş...
Yine mi piramit ( sürekli gördüğüm masonik sembolleri vurguluyorum, istatistikleri bilelim, yerlileriyle iş yapmayalım )
Yurtdışı fiyatı bile 9k olunca insanın hevesi kaçıyor
Benim oğlana alayım bi tane
Efsane Türkiye’ye gelse alırım..
O ışık efektleri sadece yanlarda değil üstte de olmalıydı. Böylece tabancayı kullanan, kafasını yana eğmek zorunda kalıp, fıtık olmaz.
Mukemmel bir silah acaba ne kadar hızlı atıyor. [resim] [resim]
Fiyat makul olsa efsane olur gerçekten ya.
Vay bee, bu cihaz xiaomi çıktı ben de diyordum kim üretmiş..
hocam 4x daha iyi direk hs attirir
Über