Uzun çalışmalar sonucunda geliştirilen James Webb Uzay Teleskobu fırlatıldı. Hubble Uzay Teleskobu'nun halefi olacak uzay teleskobu, Fransız Guyanası'nda ESA'nın(Avrupa Uzay Ajansı) uzay merkezindeki fırlatma rampasından Arianespace'in Ariane 5 roketiyle gönderildi.
Webb Uzay Teleskobu uzaya gönderildi
Kızılötesi spektrumun derinliklerini tespit etmek için inşa edilen James Webb Uzay Teleskobu, evrenin tarihini araştırmaya yardımcı olacak. 13.6 milyar yıl öncesine dair bilgiler sunması beklenen ve yaklaşık 30 yıllık bir çalışmanın ürünü olan teleskop, büyük boyutları sebebiyle roketin içine katlanarak yerleştirildi.
18 tane altıgen aynadan oluşan Webb Uzay Teleskobu, Hubble Uzay Teleskobu'na göre yaklaşık 7 kat daha fazla ışık toplayabilecek. Uzay teleskobu aynı zamanda Hubble'dan çok daha uzak bir konuma gönderilecek.
Şimdiye kadar geliştirilen en büyük uzay teleskobu olan Webb, Dünya'dan yaklaşık 1.5 milyon kilometre uzakta olan ve L2 olarak bilinen ikinci Lagrange noktasında görev yapacak. Teleskobun görev yapacağı konuma ulaşması ise 29 gün sürecek.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü
GENEL İSTATİSTİKLER
6455 kez okundu.
25 kişi, toplam 26 yorum yazdı.
HABERİN ETİKETLERİ
james webb uzay teleskobu, hubble uzay teleskobu ve Popüler Bilim