Anlık Bildirim

Kredi kartlarından savunma sanayi payı alınmayacak: Tekliften çıkarıldı!

Limiti 100 bin TL'nin üzerindeki kartlardan yılık 750 TL savunma sanayi payı alınmasını içeren kanun teklifinde geri adım atıldı. Kartlardan savunma sanayi payı alınmayacak.
Kredi kartlarından savunma sanayi payı alınmayacak Tam Boyutta Gör
AK Parti tarafından Meclis’e sunulan kanun teklifi ile limiti 100 bin TL ve üzerindeki kredi kartlarından Savunma Sanayii Destekleme Fonu'na yıllık 750 TL katkı payı alınması hedefleniyordu. Kanun teklifine vatandaşlar tepki gösterdi ve pek çok vatandaş kredi kartı limitini 100 bin TL'nin altına düşürdü. Vatandaşın tepkisi üzerine bu düzenlemeden vazgeçildi.

CNN Türk'ün AK Parti'ye yakın kaynaklardan edindiği bilgiye göre kredi kartından savunma sanayiine 750 liralık katkı payı alınmasına yönelik madde iptal edildi. Kanun teklifinin TBMM Plan Bütçe Komisyonu'nda görüşmeleri geçtiğimiz Salı günü başlamıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla bu kanun teklifinin detaylandırılarak çalışılması için görüşmeler sonlandırıldı.

Diğer maddeler 2025'te görüşülecek

Kanun teklifindeki diğer maddeler 2025 yılında görüşülecek. Motor silindir hacmi 100 CC'nin altında olan ve motor gücü 6 kilowattı geçmeyen motosikletlerden Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) alınması, dronelardan yüzde 20 oranında Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) alınması ve noter işlemlerinden Savunma Sanayii Destekleme Fonu'na katkı payı alınması planlanıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim