Anlık Bildirim

MARLİN insansız deniz aracından KUZGUN füzesiyle balistik test atışı

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, MARLİN insansız deniz aracından KUZGUN seyir füzesiyle balistik test atışı gerçekleştirildiğini belirtti.
MARLİN insansız deniz aracından KUZGUN seyir füzesi ateşlendi Tam Boyutta Gör
Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, MARLİN insansız deniz aracından KUZGUN seyir füzesiyle balistik test atışı gerçekleştirildiğini belirterek, "Bu kritik başarı, yerli ve milli projelerle sahada oyun değiştiren teknolojiler ürettiğimizi açıkça ortaya koyuyor." ifadesini kullandı.

MARLİN SİDA'dan KUZGUN testi

MARLİN insansız deniz aracından KUZGUN seyir füzesi ateşlendi Tam Boyutta Gör
ASELSAN ve Sefine Tersanesi iş birliğiyle geliştirilen MARLİN SİDA (Silahlı İnsansız Deniz Aracı) bir süredir envanterde yer alıyor. Envantere giren ilk insansız deniz aracı olan MARLİN, kısa bir süre önce KUZGUN füzesiyle balistik test atışı da gerçekleştirdi. TÜBİTAK SAGE tarafından geliştirilen KUZGUN seyir füzesini ateşleyen MARLİN, önemli bir eşiğe daha ulaşmış oldu.
MARLİN insansız deniz aracından KUZGUN seyir füzesi ateşlendi Tam Boyutta Gör
Haluk Görgün ise X hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“MARLIN (ASUW) insansız deniz aracımızdan KUZGUN (KY) seyir füzesiyle gerçekleştirilen balistik test atışı, teknoloji ve savunma alanında ulaştığımız kabiliyetlerinin en somut örneklerinden biri. Bu kritik başarı, yerli ve milli projelerle sahada oyun değiştiren teknolojiler ürettiğimizi açıkça ortaya koyuyor. Dünyada eşi benzeri olmayan bu yetenekle, Türkiye savunma sanayiindeki yetkinliklerini artırarak, teknoloji üreten bir güç haline geldiğini bir kez daha ispat etti.

ASELSAN, SEFİNE Tersanesi ve TÜBİTAK SAGE'nin iş birliğiyle elde edilen bu başarı, yalnızca bir kilometre taşı! Milletimizin güvenliği ve bağımsızlığı için hep birlikte çalışarak daha büyük hedeflere emin adımlarla yürüyoruz. Türkiye’nin adını, savunma teknolojilerinde öncü ülkeler arasına altın harflerle yazdırmak için durmadan, yorulmadan çalışıyoruz.”

Marlin SİDA özellikleri

  • Uzunluk: 15 metre
  • Genişlik: 3,85 metre
  • Deplasman: 21 ton
  • Maksimum Seyir Hızı: 36 knottan fazla
  • Otonom Seviyesi: 3
  • Çalışma Süresi: 24 saat
  • Seyir Menzili: 400 NM
  • Faydalı Yük Kapasitesi: Maksimum 4 ton
  • İstihbarat, keşif, gözetleme
  • Su üstü harbi ve elektronik harp
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim