Anlık Bildirim

Microsoft’un Copilot yapay zekası Copilot Plus PC’lerde hafıza kaybı yaşıyor

Microsoft’un Copilot Plus PC markası altındaki dizüstü bilgisayarlar artık piyasada. Ancak bu cihazlardaki Copilot yapay zekası görünüşe göre daha işlevsiz yeteneklere sahip.
Microsoft Copilot yeni Copilot Plus PC’lerde daha işlevsiz Tam Boyutta Gör
Copilot Plus PC markası altında yer alan yapay zeka donanımlı ve yetenekleriyle öne çıkan dizüstü bilgisayarlar artık piyasaya girmiş durumda. Microsoft, Copilot Plus PC ile birlikte tüm cihazlarda klavyede 30 yılın ardından büyük bir değişiklik de yapıyor. Artık klavyelerde özel Copilot tuşu bulunuyor ve bu tuş, aynı isimdeki uygulamayı çalıştırıyor. Ancak görünüşe göre Copilot Plus PC’lerdeki Copilot, önceden yapabildiklerini yapamaz halde.

Copilot Plus PC'deki Copilot işlevlerini kaybediyor

Copilot Plus PC cihazlarındaki Copilot PWA (Progressive Web App) uygulaması dışarıdan bakıldığında Windows 11’in kenar çubuğundaki Copilot gibi görünüyor olsa da bazı yeteneklerini kaybetmiş durumda. Adeta bir hafıza kaybı içerisinde. Copilot’un Web tabanlı uygulaması görünüşe göre artık Windows’a entegre değil. Dolayısıyla Windows 11 ayarlarını kontrol etmek için Copilot’u kullanmak mümkün değil.

Microsoft Copilot yeni Copilot Plus PC’lerde daha işlevsiz Tam Boyutta Gör
Halihazırda Windows 11’lerde bulunan Copilot, odak modu dahil olmak üzere bazı uygulamaları açabiliyor. Ayrıca Windows ayarları hakkında bilgiler de sunabiliyor. Hemen üstteki görselde karanlık modu açıp kapatabildiğini görebilirsiniz. Microsoft bu yeni Copilot Plus PC'lerde Copilot için klavye kısayolunu da kaldırdı, yani WIN + C artık hiçbir şey yapmıyor.

Microsoft’un Copilot Plus PC’lerde neden yapay zekasını daha işlevsiz bir web uygulamasına dönüştürdü bilinmez ancak bu, açıkça geriye atılmış bir adım. Bununla birlikte Microsoft, yapay zekasını daha işletim sistemine neden daha derinlemesine entegre etmediğini de açıklamadı. Elbette yazılım devi ilerleyen dönemlerde entegrasyonu artırabilir ancak şimdilik bunun için bir yol haritası mevcut değil.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim