Birkaç hafta önce NASA, Mars’da bulunan robotik araçlarının görevlerine ara vermişti. Bu ara, "Mars - Güneş kavuşumu" nedeniyle verildi. Güneş kavuşumu, yıldızımızın Dünya ile gezegen arasına girmesi olarak tanımlanıyor. Bu yaşandığında Dünya ile Mars arasındaki iletişimde bozulmalar yaşanabilir, dolayısıyla iletişim süreli olarak duraklatılıyor. NASA ise duraklama dönemince Curiosity keşif aracının kameralarını çalışır durumda tuttu. Curiosity, 12 saat boyunca Güneş’in geçişini kaydetti.
Mars’ın 1 günü
Curiosity, görüntüleri 25 Kasım'da kavuşum sona erene kadar sakladı. Öte yandan NASA’nın bu girişimi elbette sadece Kızıl Gezegen’in bir gününü kaydetmek değildi. Buradaki amaç, ortaya çıkabilecek herhangi bir hava olayını yakalayıp yakalayamayacağını görmekti. Bu gerçekleşmedi, ancak Curiosity'nin 8 Kasım'da çektiği görüntüler hala oldukça büyüleyici. Bu görüntüler, aracın ön ve arka tarafında bulunan Hazcam adlı kameraları tarafından çekilen fotoğraflardan oluşturuldu.
Curiosity'nin Hazcam'leri normalde sürücülerin gezgin için tehlikeli olabilecek arazilerden kaçınmasına yardımcı olmak için kullanılıyor. Ancak Curiosity, 25 Kasım'a kadar görevine ara verdiğinden bu kameralar daha özgür bir şekilde kullanılabildi. Curiosity, Mars'ın Sharp Dağı'nın eteklerindeki konumundan sabah 5:30'dan akşam 5:30'a kadar kayıt yaptı. O ve diğer Mars kaşifleri o zamandan beri normal faaliyetlerine devam ediyorlar.
Kaynakça https://www.engadget.com/nasas-curiosity-rover-snapped-this-dreamy-timelapse-of-a-martian-day-175701537.html https://www.nasa.gov/missions/mars-science-laboratory/curiosity-rover/nasas-curiosity-rover-captures-a-martian-day-from-dawn-to-dusk/ Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
sonsua kadar sürecek o video
harbiden sıktı bu video
1 yaz kısa süre kullanım için ideal,
@ccguven evine giren surilere yemek olmuş ilk işleri yemek değilmiş...
Benim oğlana alayım bi tane
O ışık efektleri sadece yanlarda değil üstte de olmalıydı. Böylece tabancayı kullanan, kafasını yana eğmek zorunda kalıp, fıtık olmaz.
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü
GENEL İSTATİSTİKLER
130258 kez okundu.
3 kişi, toplam 12 yorum yazdı.
HABERİN ETİKETLERİ
nasa, Mars ve