Norveç’e ait Svalbard takımadalar bölgesinde bulunan Spitsbargen adasında konuşlu Svalbard Küresel Tohum Deposu, iklim değişikliği veya farklı felaketler neticesinde gezegenimizin tarım alanları ile birlikte bitki çeşitliliğinin yok olması sonrası hayatın tekrar normale dönme sürecinde kullanılacak tohumların saklandığı bir kasa.
Depremden uzak ve deniz seviyesinden 130 metre yukarıya inşa edilen yapı hem tohumların kuru kalmasını sağlıyor hem de bulunduğu bölge sebebiyle elektrik kesintisi gibi hallerde bile tohumları -18 santigrat derecede saklayabiliyor.
25 Şubat tarihinde Norveç Başbakanı Erna Solbern’in katılımıyla düzenlenen bir törende Svalbard Küresel Tohum Deposu, önemli bir bağış aldı. Tüm kıtalara yayılmış 35 gen bankası aracılığıyla bağışlanan yüzlerce bitki türüne ait tohum, uluslararası misafirlerin de katılımıyla kıyamet ambarında saklanmaya başladı.
Söz konusu bağış, 2008 yılında kurulan Tohum Deposu’nun bugüne kadar aldığı en büyük yatırım olma özelliğini taşırken aynı zamanda 2019 yılında yapılan bakım sonrası ilk ciddi katkı olarak da kayıtlara geçmiş. İçlerinde Cherokee yerlilerinin de bulunduğu bağışçıların toplam sayısının ise 85 olduğu ifade ediliyor.
Tohum Deposu’nun büyük ortaklarından Crop Trust yöneticisi Stefan Schmitz bağış kapsamında bazı açıklamalarda bulunmuş. Yönetici yapmış olduğu paylaşımda, “İklim değişikliği ve biyoçeşitlilik kaynaklı kayıplar artarken tohum çeşitliliğimizi korumak gerekliliği zaruri bir hal aldı. Bugün aldığımız bağış, söz konusu felaketler karşısındaki farkındalığımızın bir göstergesi olarak önümüzde duruyor.” İfadelerini kullanmış.
Svalbard Küresel Tohum Deposu’nun hâlihazırda bir milyondan fazla tohuma ev sahipliği yaptığı belirtiliyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
harbiden sıktı bu video
ya yeni video ekleyin ya da bu videoyu kaldırın
1 yaz kısa süre kullanım için ideal,
Hawli
Çok eğlenceli görünüyor :))
Baya eğlenceli görünüyor :)
Eğlenceli görünüyor
mars için birebir :)
Son derece farklı bir alet :D
çöp
türkiyede satılmıyor mu daha?
@ccguven evine giren surilere yemek olmuş ilk işleri yemek değilmiş...
Yine mi piramit ( sürekli gördüğüm masonik sembolleri vurguluyorum, istatistikleri bilelim, yerlileriyle iş yapmayalım )
Yurtdışı fiyatı bile 9k olunca insanın hevesi kaçıyor
Benim oğlana alayım bi tane
Efsane Türkiye’ye gelse alırım..
O ışık efektleri sadece yanlarda değil üstte de olmalıydı. Böylece tabancayı kullanan, kafasını yana eğmek zorunda kalıp, fıtık olmaz.
Mukemmel bir silah acaba ne kadar hızlı atıyor. [resim] [resim]
Fiyat makul olsa efsane olur gerçekten ya.
Vay bee, bu cihaz xiaomi çıktı ben de diyordum kim üretmiş..