Anlık Bildirim

Orta menzilli tanksavar Roketsan L-OMTAS ilk kez tanıtıldı

SAHA EXPO Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı kısa bir süre önce başladı. Fuar kapsamında Roketsan en yeni ürünlerini standında sergilerken firma Roketsan L-OMTAS sistemin ilk kez sergiledi.
Orta menzilli tanksavar Roketsan L-OMTAS ilk kez tanıtıldı Tam Boyutta Gör
Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, 6 bakanlık ve Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığının (SSB) destekleriyle düzenlenen SAHA EXPO Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı başladı. 22-26 Ekim'de İstanbul Fuar Merkezi'nde (İFM) gerçekleştirilen fuarda 120'den fazla ülkeden 1478 firma yer alacak. Bunlardan birisi olan Roketsan, sistemlerini burada sergiliyor. Savunma sanayinin önemli unsurlarından Roketsan ise burada L-OMTAS Lazer Güdümlü Orta Menzilli Tanksavar Silah Sistemi’ni tanıttı.

Roketsan L-OMTAS tanıtıldı

Lazer güdümlü orta menzilli tanksavar füze sistemi L-OMTAS, yarı aktif lazer arayıcı başlığıyla hedeflerini tam isabetle avlamayı hedefliyor. Üç ayaklı platformlardan atılabilecek L-OMTAS ile tanklar, zırhlı araçlar ve beton koruganlar gibi sert hedeflere karşı yeni bir savunma yeteneği Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarına kazandırılıyor.

L-OMTAS özellikleri

  • Ağırlık: 32kg
  • Çap: 160mm
  • Uzunluk: 1.7m
  • Menzil: 5.5km
  • Güdüm: Yarı Aktif Lazer Arayıcı Başlık
  • Harp Başlığı: Tandem Anti Tank, Yüksek İnfilaklı Parçacık Etkili, Termobarik
  • Platform: Üç Ayak, Taktik Tekerlekli ve Paletli Kara Araçları
  • Hedefler: Sabit ve Hareketli Hedefler, Tanklar, Zırhlı Araçlar, Muharebe Araçları, Beton Koruganlar



Kaynakça https://www.aa.com.tr/tr/savunma-sanayisi/roketsan-saha-expoda-ilk-kez-sergileyecegi-yeni-urunlerini-tanitti/3369204 https://tdefenceagency.com/roketsan-pusu-lg-155-topcu-muhimmati-ve-l-omtas-tanitildi/ Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim