Geçtiğimiz yıl düzenlenen Apple etkinliğinde şirket artık Intel işlemcileri yerine kendi ürettiği 5 nm ARM tabanlı işlemciler kullanmaya başlayacağını duyurdu.
Şirket için aslında bu bir ilk değil. Hali hazırda iPad ve iPhone modelleri için kendi işlemcilerini kullanıyordu. Ancak siz de yeni Mac modellerine geçiş yapmak istiyorsanız önünüzde maliyet haricinde bir de uygulama desteği sorunu çıkıyor.
Pek çok profesyonel uygulama hala M serisi çiplerle çalışan Mac modelleri için uyumlu resmi sürümlerini yayınlamadılar. Apple bu geçiş süreci için Rosetta 2'yi oluşturmuştu.
Rosetta 2, yeni işlemcileri desteklemeyen uygulamarı, M1 işlemcili cihazlarda kolayca çalıştırmayı sağlayan bir emülatör. Ancak Rosetta 2'nin bazı uygulamalarda sorunsuz çalışırken bazı uygulamalarda ise Intel işlemcili Mac'lerden bile daha yavaş çalıştığı bildiriliyordu.
Geçtiğimiz sonbaharda yeni işlemcilerin tanıtılmasının ardından Google Chrome ve Final Cut Pro gibi popüler uygulamaların resmi yazılımı yayınlanmıştı. Son dönemde Spotify ve Adobe Premiere Pro uygulamalarının da M1 işemciler ile uyumlu sürümleri yayınlandı.
Apple Silicon desteğine sahip bazı popüler uygulamalar
- Google Chrome
- Adobe Photoshop
- 1Password
- GitHub Desktop
- Visual Studio Code
- Opera
- Microsoft Word
- Slack
- Telegram
- zoom.us
Apple Silicon işlemcili Mac cihazların sayısı artıyor. MacBook Air, MacBook Pro 13", Mac mini ve iMac 24" modelleri M1 işlemcileri ile çalışıyor. Yeni işlemcilere geçiş sürecinin başlamasından bu yana bir yıldan fazla süre geçmesine rağmen popüler uygulamaların neredeyse yarısı yeni M1 işlemcilerle uyumlu sürümlerini yayınlamadı.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
param olsa alacağım helikopter
Bu sadece başlangıç toplam 500 tane üretilmesi planlanıyor. Yerli ve ihracat amaçlı.