Anlık Bildirim

Samsung'un eski yöneticileri, Çin'e bellek teknolojilerini sızdırdıkları iddiasıyla tutuklandı

Güney Kore'de, Samsung'un 3,2 milyar dolar değerindeki bellek teknolojisi sırlarını Çin'e sızdırdığından şüphelenilen iki eski Samsung yöneticisi tutuklandı.      
Samsung'un eski yöneticileri, teknoloji hırsızlığından tutuklandı Tam Boyutta Gör
Güney Kore'de, Samsung'un 3,2 milyar dolar değerindeki sırlarını Çin'e sızdırdığından şüphelenilen iki eski Samsung yöneticisi tutuklandı.

Yetkililer, tutuklanan şüphelilerden biri olan 66 yaşındaki Choi'nin, bazı yerel yetkililerle birlikte Çin'de çip üretimi için ortak girişim kurduğunu ve şirketin CEO'su olarak görev yaptığını bildirdi. Ayrıca, fabrika tasarımı konusunda Oh isimli kişinin yardımda bulunduğu ve diğer Güney Koreli uzmanları işe almaya çalıştığı iddia edildi.

Bellek teknolojileri çalındı

Choi'nin tutuklanması, Chengdu Gaozhen isimli girişimin 20 nm DRAM çiplerini üretmek için Samsung bellek teknolojilerini sızdırdığından şüphelenilmesinin ardından gerçekleşti.

Seul polisi, olayın sadece Samsung'a zarar vermekle kalmadığını, aynı zamanda ülkeler küresel bir çip savaşındayken ülkenin rekabet gücüne zarar verdiğini belirtti. Yetkililer, şirketin başkanının yakalanmasıyla girişimin faaliyetlerinin sona ereceğini iddia ediyor. Ancak müfettişler, bu davadan başka endüstriyel casusluk vakalarının ortaya çıkıp çıkmayacağını belirlemek için davayı hala araştırıyorlar.

Daha önce de benzer olaylar yaşandı

Bu olay, Güney Koreli bir teknoloji şirketinin çalışanının ticari sırları çaldığı için tutuklanmasının ilk örneği değil. Geçtiğimiz mayıs ayında, eski bir SK hynix çalışanı, 3.000 sayfalık yarı iletken bilgilerini içeren belgelerle Güney Kore'deki bir havaalanında tutuklanmıştı. Yetkililer, verilerin Huawei'ye teslim edilmek üzere taşındığından şüphelendi, çalışan ise iddiaları reddetti.

Bunun dışında, Tayvan da Çin'i fikri mülkiyet hırsızlığı yapmak ve kendi çip geliştirme hedeflerini ilerletmek için mühendislerini çalmakla defalarca suçladı. Çin bu konuda sessiz kaldı ancak ülke kendi yarı iletken teknolojisini geliştirmesi gerektiğinin bilincinde. Çünkü kritik çip üretim araçlarının neredeyse %99'u için Batı'ya dayanıyor. Dolayısıyla ülkenin çip endüstrisi, ABD'nin yaptırımlarından ciddi şekilde etkileniyor.

Kaynakça https://www.tomshardware.com/tech-industry/former-samsung-execs-arrested-for-allegedly-using-stolen-memory-tech-to-build-chip-factory-in-china-suspects-leaked-dollar32b-worth-of-samsung-secrets https://www.bloomberg.com/news/articles/2024-09-10/ex-samsung-execs-arrested-for-allegedly-stealing-tech-for-china?sref=HrWXCALa&embedded-checkout=true Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1229 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, çip üretimi ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim