Anlık Bildirim

Tim Cook CEO oldu olalı Mac'lerin temel RAM kapasitesi hiç artmadı: Peki neden?

Tim Cook'un 2011'de Apple CEO'luğuna başlamasıyla birlikte, Mac'lerin temel RAM kapasitesi 8 GB'ta takılı kaldı. Bu durum Cook'un politikalarıyla mı yoksa teknolojinin ilerlemesi ile mi bağlantılı?
Tim Cook CEO oldu olalı Mac'lerin temel RAM kapasitesi artmadı Tam Boyutta Gör
David Schaub tarafından Mastodon'da yayınlanan grafiklere göre Mac bilgisayarların temel RAM kapasitesi, Tim Cook'un CEO'luğa başladığı 2011 yılından bu yana 8 GB'ta sabit kaldı. Bu durum şirketin geçmişte uyguladığı RAM kapasitesini artırma eğilimine ters düşüyor.

Daha önce söz konusu miktar sürekli olarak artıyordu. Ancak aynı yıl Steve Jobs, Apple CEO'luğundan istifa etti ve yerine operasyon direktörü Tim Cook geçti. Bu görev değişikliğinden sonra Apple'ın her iki yılda bir temel RAM kapasitesini artırma eğilimi sona erdi.

Tim Cook CEO oldu olalı Mac'lerin temel RAM kapasitesi artmadı Tam Boyutta Gör

Cook'un politikası mı yoksa teknolojik ilerleme mi?

Bazı kullanıcılar bu durumu Cook'un politikalarıyla ilişkilendiriyor. Ancak pazar eğilimleri ve teknolojideki değişiklikler gibi diğer değişkenleri göz önünde bulundurarak Cook'un dönemindeki durağanlığı anlayabiliriz. Yazılım ve donanım optimizasyonunun ulaştığı seviye buna gerek bırakmamış olabilir.

Son yıllarda RAM'ler hızlandı, sabit disklerin yerini SSD'ler aldı, işlemciler ve bileşenler daha entegre hale geldi. Ayrıca Apple artık Intel işlemciler yerine kendi yüksek performanslı işlemci mimarisini kullanıyor.Bu gelişmeler, daha az RAM ile daha fazla iş yapılabilmesine olanak sağladı. Yeni nesil Mac'lerde RAM anakarta entegre olduğundan yükseltme imkanı yok. Bu sepele kullanıcılar satın alma aşamasında geleceği de düşünerek 200 dolara kadar ek ücret ödemek zorunda kalabiliyorlar.

Tim Cook CEO oldu olalı Mac'lerin temel RAM kapasitesi artmadı Tam Boyutta Gör

Telefonlarda bile artık 12 GB RAM var

Fakat tüm bunlar Apple'ın 2012'den bu yana 8 GB RAM'e sahip iMac ve MacBook Pro modelleri sunduğu gerçeğini değiştirmiyor. Aynı şekilde MacBook Air da 2017'den beri aynı temel RAM kapasitesine sahip. Hele ki bugün üst düzey akıllı telefonların bile 12 GB RAM içerdiği düşünüldüğüne, bu kabul edilebilir bir durum olmaktan çıkıyor.

8 GB RAM, temel kullanım için yeterli olsa da yoğun çoklu görevlerde, video düzenlemede veya oyunlarda yetersiz kalabilir. Apple'ın yeni Mac'lerde temel RAM kapasitesini artırması, kullanıcıların farklı ihtiyaçlarını karşılaması açısından önemli. Hele ki önümüzdeki aylarda piyasaya sürülecek iPhone 16 modellerinin 8 GB RAM içerdiği ortaya çıkarsa, Apple'ın Mac bellek yapılandırma stratejisi daha da tartışmalı bir hal alabilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5575 kez okundu.
14 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
mac, tim cook ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim